NIEUWSMelco

Melco S10 netwerkswitch: alle nullen en enen netjes in de pas

Het Japanse audiomerk Melco Audio heeft een hoogwaardige netwerkswitch gelanceerd die de geluidskwaliteit van de aangesloten apparaten positief zou moeten beïnvloeden. Feitelijk bestaat de S10 uit twee kasten. De ene kast herbergt de lineaire voeding en de andere heeft de switch-schakelingen aan boord. De koper kan kiezen tussen een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

Melco S10: netwerkswitch die bestaat uit twee kasten

De nieuwe Melco S10 is volgens de fabrikant het nieuwe vlaggenschip onder de switches. De voeding zit in een aparte kast en het is een lineaire voeding. De gevoelige gegevensdragende delen van het ontwerp zijn dus gescheiden van de voeding. Deze ontwerpbenadering is een beetje afgekeken van netwerkstreamer N10/2 die ook in twee aparte kasten is gehuisvest.

De Melco S10 is gebaseerd op het eerdere model S100 en zou met name een sterk verbeterde vorm van energiebeheer. De behuizing van de schakelunit is ook verbeterd door gebruik van beter aluminium dat voor de behuizing is gebruikt om de stijfheid te verbeteren en de isolatie voor de signaaldragende elektronica te vergroten. Een afgeschermd stijf stalen chassis biedt verdere mechanische stabiliteit.

De aansluitingen op het achterpaneel omvatten in totaal acht RJ45 Ethernet-poorten met verschillende snelheden, t.w. vier stuks 100 Mb en vier stuks 1 Gigabit. Deze laatste zijn volgens de fabrikant met name nuttig voor de Roon Core-processor die een hoge verkeersstroom genereert. Daarnaast zijn ook twee stuks 1 Gb SFP-poorten (Small Form Factor) geplaatst voor directe glasvezelverbindingen en compatibiliteit met ondersteunde apparaten.

Netwerkapparatuur is meestal niet voorzien van een lineaire voeding en hier probeert de S10 van Melco het verschil te maken met zijn concurrenten. Een grote ringkerntransformator vormt het grootste deel van de voedingseenheid van de S10 en is gemonteerd op een solide basis met speciale isolatoren van het Japanse TAOC. Verdere kenmerken zijn onder meer hoogwaardige Neutrik-connectoren op het achterpaneel, plus een zeer nauwkeurige '102 SSC'-geleider van Oyaide in Tokio voor de DC-kabel naar de hoofdeenheid.

Melco S10: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit een zwarte en zilverkleurige behuizing. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE