NIEUWS

Halcro is terug! Demo van Halcro Eclipse op 8 en 9 april bij iEar in Tilburg

Importeur Terrason Audio heeft laten weten wederom het Australische versterkermerk Halcro in de Benelux te zullen gaan voeren. De nieuwe Halcro versterkers, genaamd Eclipse, luiden volgens Terrason Audio een nieuw tijdwerk in. Wie dat zelf wil vaststellen kan op 8 of 9 april a.s. de showroom van audiodealer iEar in Tilburg bezoeken. 

Halcro Eclipse: eindversterker

Bert Bazuin, oprichter van Terrason Audio, introduceerde in 2005 de Halcro dm58 mono-eindversterkers en nodigde al zijn relaties uit om deelgenoot te worden van de kwaliteiten van het merk. Zij die erbij waren, zullen het zich zeker nog herinneren. Het was een regelrecht succes. Bert heeft sinds die tijd Halcro op de hifikaart weten te zetten en de meest verwende luisteraars weten te raken. Het bewijs moet toch wel zijn dat juist die set Halcro dm58 nog steeds deel uitmaakt van zijn privé-installatie en tot de dag van vandaag in werd gezet op de hifishows waar Terrason Audio aanwezig was.

Toen Bert er in 2017 lucht van kreeg dat Halcro bezig was met een come-back en de productie zou hervatten met nieuwe ontwerpen, stond niets hem meer in de weg zijn droom weer op te pakken. Op de Coronapandemie na dan. Nu dat tijdperk tot een einde komt, is het dan eindelijk zover. Dat Halcro werkte aan een terugkeer was dit medium overigens ongeveer een jaar geleden al opgevallen.

De nieuwe Halcro versterkers, genaamd Eclipse, luiden een nieuw tijdwerk in. Terwijl de originele Halcro dm versterkers iedereen verbaasde met idioot lage vervormingswaarden, weet de Halcro Eclipse met pure muzikaliteit te imponeren. Meer dan zeven jaar ontwikkeling is ervoor nodig geweest om de nieuwe referentie te creëren. Volgens de ontwerpers zijn grenzen verlegd als het gaat om het nieuwe ontwerp van de input stage die non-lineaire effecten en vervorming nog verder moet uitbannen.

Meerdere, onafhankelijke voedingen en superieure interne afscherming hebben hun plek verworven in de prachtig vormgegeven behuizing van de Eclipse. Alles op slechts één ding gericht: een ongekende weergave van muziek in de puurste vorm. De timing van een Halcro is een wezenlijk onderdeel van het geheim van de superieure muzikaliteit, terwijl vermogen in overvloede aanwezig en in reserve is. “We kunnen er lang en breed over praten, maar er zit maar één ding op. Dit moet je gewoon horen. Gelukkig kan dat in op 8 en 9 april aanstaande bij iEar’ in Tilburg,” aldus Terrason Audio in zijn persbericht.

Lees ook onze eerdere aankondiging van de demonstratie van de versterker van Halcro en andere producten bij iEar op 8 en 9 april 2022.

Halcro Eclipse Stereo: technische specificaties

  • Type versterker: stereo eindversterker
  • Vermogen (acht Ohm): 180 Watt per kanaal
  • Vermogen (vier Ohm): 350 Watt per kanaal
  • Frequentierespons  (-3 dB): 3 Hz – 215 kHz
  • Frequentierespons (-1 dB): 7 Hz – 90 kHz
  • THD: <-120 dB
  • Aansluitingen: 1 x RCA in, 1 x XLR in
  • Afmetingen: 400 x 790 x 400 millimeter
  • Gewicht: 62 kilogram
  • Prijs: 46.800 euro

Meer weten? Kijk dan op de website van Terrason Audio of op de website van Halcro.


EDITORS' CHOICE