NIEUWSiEar Tilburg

Luistershow bij iEar met Vivid Audio, Grimm Audio, Mola Mola en Halcro op 8 en 9 april

Audiodealer iEar zal in samenwerking met importeur Terrason Audio op vrijdag 8 april en zaterdag 9 april a.s. producten van Vivid Audio, Grimm Audio, Mola Mola en Halcro in het zonnetje zetten. iEar belooft een feestje waarbij iedere audiofiel en muziekliefhebber zijn vingers zal aflikken. Laurence Dickie, grondlegger en ontwerper van Vivid Audio, zal overkomen voor het verzorgen van demonstraties en daarnaast komen ook Eelco en Guido van Grimm Audio en Bert en Franciscus van Terrason Audio voor het begeleiden van de demonstraties.

Vivid Audio: luidsprekerfabrikant gevestigd in Zuid-Afrika

Het in Zuid-Afrika gevestigde Vivid Audio is aan het begin van deze eeuw opgericht door Laurence Dickie, de ontwerper van de roemruchte Bowers & Wilkins Nautilus luidspreker. Het bedrijf bouwt innovatieve, toonaangevende, high-end luidsprekers. De luidsprekers van Vivid Audio realiseren een niet te vergeten luisterervaring door het gebruik van zelfontwikkelde én geproduceerde luidsprekers, filters en luidsprekerkasten. Daarmee hoort Vivid Audio bij een zeer selecte groep van fabrikanten. En het oog wordt ook niet vergeten: elke kast is uitgevoerd in een luxe metaal- of parelmoerlak, die met de hand wordt gepolitoerd om de diepe glans echt te laten schitteren.

De huidige Vivid Audio productlijnen Giya en Kaya vinden volgens importeur Terrason Audio gretig aftrek onder muziekliefhebbers en diegene die nog minder bekend zijn met de luidsprekers en spectaculaire geluidskwaliteit van Vivid Audio zijn van harte uitgenodigd voor het bijwonen van één van de demonstraties die op vrijdag 8 april en zaterdag 9 april bij audiodealer iEar in Tilburg plaats zal vinden. Eén van de topmodellen, de Vivid Audio Giya G2 S2 zal hierbij in het middelpunt staan en er kan tevens kennis gemaakt worden met andere modellen uit de Giya reeks en met de modellen uit de Kaya lijn.

Lees ook onze recensie over de Vivid Audio Kaya S12.

Grimm Audio: Nederlandse bouwer van streamers

Grimm Audio is opgericht in 2004 en is gevestigd in de Nederlandse stad Eindhoven. Het oorspronkelijke doel was om het meesterschap van de grootste geesten van audio-experts te combineren en dat te blijven doen. Alle Grimm Audio-producten hebben het gezamenlijke inzicht van bekende wetenschappers op het gebied van voor audio bestemde elektronica, akoestiek en fysica, gecombineerd met een intuïtie die voortbouwt op de ervaring van jarenlang gericht luisteren, professionele techniek en audiofiel enthousiasme. Hieruit is onder meer de Grimm Audio MU1 naar voren gekomen, een absolute topkwaliteit audio streamer die niet mag ontbreken in de demonstraties. Kom kennis opdoen over streaming audio op het allerhoogste niveau of neem de tijd om het actieve speakersysteem van Grimm Audio eens te ervaren, ook een waar staaltje van absolute audio kwaliteit.

Lees ook onze recensies over de Grimm MU1.

 

Mola Mola: doorontwikkelde klasse D versterkers

Elektronicamerk Mola Mola werd opgericht door o.a. Bruno Putzeys, bekend in de audiofiele wereld van zijn hypex UCD- en nCore versterker ontwerpen, die tegenwoordig door vele fabrikanten worden gebruikt in hun versterkers. Deze versterkers doen hun werk, zonder dat ze daarbij aan het oorspronkelijk signaal enige vorm van kleuring toevoegen. Het resultaat is een natuurlijke, lenige, rijke en muzikaal opwindende weergave. De eigen Mola Mola modellen beschikken over meest doorontwikkelde versies van de eigen versterker ontwerpen en bieden daarmee een fenomenale prestatie op high-end audio gebied. Om een goede indruk te krijgen van Mola Mola worden de producten gebruikt in de demonstraties.

Lees ook onze recensie over de Mola Mola Kaluga en Makua.

Halcro: fabrikant van versterkers gevestigd in Australië

De versterkers van het in Australië gevestigde Halcro zijn ontworpen door Bruce Candy, een natuurkundige en een audiofiel, om te voldoen aan zijn eigen strenge eisen van absolute muzikaliteit via het zuiverst mogelijke signaal. Geen enkele andere versterker op de markt levert zulke lage niveaus van vervorming met helderheid in zelfs de meest harmonisch complexe stukken.

Onder de elegante kap van een Halcro-versterker ligt een combinatie van revolutionaire schakelingen, nauwgezette aandacht voor detail en gewoon gezond verstand. Halcro’s eigen circuitconfiguratie is zo’n laterale stap, dat het voor veel ingenieurs niet herkenbaar is als die van een versterker. De voedings- en audiocompartimenten zijn fysiek gescheiden en zwaar afgeschermd om de zuiverheid van het signaal te behouden. Niveaus van vervorming en interferentie zijn een fractie van die van alle andere versterkingstechnologieën. Halcro heeft haar Eclipse modellen geëvolueerd en deze nieuwe modellen zullen worden gedemonstreerd, een absolute primeur aldus.

Iedereen is welkom op vrijdag 8 april en zaterdag 9 april a.s. bij iEar in Tilburg. Het aantal stoelen is echter beperkt, dus schrijf op tijd in via https://www.iear.nl/nieuws/iear-invites-vivid-audio/.

Luistersessies

  • Vrijdag 8 april: 14.30-16.30 uur
  • Vrijdag 8 april: 19.30-21.30 uur
  • Zaterdag 9 april: 11.00-13.00 uur
  • Zaterdag 9 april: 14.00-16.00 uur

 

Adres en contactgegevens

iEar
St. Ceciliastraat 28
5038 HA Tilburg
 
Tel: 088 –  544 3510
E-mail: iear@iear.nl
Website: https://www.iear.nl/


EDITORS' CHOICE