NIEUWSHalcro

Halcro Eclipse Stereo: krachtige eindversterker uit Australië (en hij is groot)

Het in Australië gevestigde audiobedrijf Halcro bouwt uitsluitend versterkers. Het bedrijf heeft een beperkt portfolio van op dit moment twee modellen genaamd Eclipse Mono en de recent gelanceerde Eclipse Stereo. Een passend meubel is niet nodig en kan ook niet worden gevonden. De Eclipse versterkers zijn zelf een meubelstuk. We weten nog niet of de Eclipse versterkers ook naar de Benelux zullen komen.

Halcro Eclipse Stereo

Het Australische Halcro heeft de Eclipse Stereo eindversterker gelanceerd. De nieuwe versterker is volgens de fabrikant het resultaat van zes jaar ontwikkeling. Met de lancering van de Eclipse Stereo verdubbelt het bedrijf zijn portfolio die voor het overige uit de Eclipse Mono bestaat.

De Eclipse Stereo heeft een volledig opnieuw ontworpen ingangstrap, waardoor niet-lineaire effecten en vervorming verder worden verminderd. De Eclipse Stereo heeft meerdere onafhankelijke voedingen, een superieure interne afscherming en een hoger uitgangsvermogen. “De geheel nieuwe Halcro Eclipse-versterkers luiden een nieuw tijdperk in het Halcro-verhaal in. De originele Halcro DM-versterker leidde in 2002 in eerste instantie tot ongeloof op de markt vanwege de orde van grootte van minder vervorming dan iemand voor mogelijk had gehouden. De Eclipse-versterkers tillen muzikale expressie naar een nieuwe hoogte,” aldus Halcro.

Versterkers van Halcro bieden volgens de fabrikant een ongeëvenaard inzicht in de muziek. Ze positioneren alles precies in het geluidsbeeld vanwege hun unieke vermogen om te voorkomen dat er 'spookachtige' noten worden toegevoegd die in de mix worden geworpen door de niet-lineaire vervorming van een conventionele versterker. Afgezien van het ontbreken van vervorming, is een van de vele dingen waarmee versterkers zich onderscheiden de manier waarop ze de fasecoherentie van de signaalbron behouden. Fasecoherentie is een maatstaf voor de mate waarin een systeem de relatieve timing van verschillende noten of tonen binnen complexe muziek handhaaft.

De Eclipse Stereo produceert 180 Watt per kanaal in een luidspreker met een impedantie van acht ohm en 350 Watt per kanaal in vier ohm. Het frequentiebereik loopt van 3 Hz tot 215 kHz op niveau -3 dB. Op niveau -1 dB is dat nog altijd 7 Hz tot 90 kHz. Het apparaat is een meubelstuk van zichzelf en weegt 62 kilogram. De afmetingen zijn 79 x 40 x 40 centimeter (H x B x D).

We weten niet of de Halcro Eclipse Stereo ook binnenkort naar Europa zal varen. Op de website van Halcro staat een prijs genoteerd van 39.990 dollar, maar wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief zullen de prijs vermoedelijk nog wat naar boven duwen tijdens de eventuele overtocht.

Meer weten? Kijk dan op de website van Halcro.

MERK

EDITORS' CHOICE