NIEUWS

Meubelgigant Ikea lanceert Bluetooth luidsprekerlamp Vappeby voor buiten

De Zweedse meubel- en lifestylegigant Ikea heeft een luidsprekerlamp genaamd Vappeby aangekondigd. De Vappeby is spatwaterdicht en heeft een accu voor circa twaalf uur gebruik. Muzieksignaal komt binnen via Bluetooth. De levering zou in de loop van april moeten gaan beginnen, al houdt Ikea een slag om de arm vanwege mogelijke logistieke problemen bij de productie en distributie.

Ikea Vappeby: luidspreker tevens lamp voor in tuin of op balkon

Ikea presenteert de Vappeby als het nieuwste lid van het Bluetooth luidsprekerassortiment. De Vappeby is een draagbare lamp tevens luidspreker die bedoeld is voor gebruik in de tuin of op een balkon. De luidsprekerlamp is oplaadbaar, heeft een ingebouwde ledlamp met twee lichtstanden en biedt 360 graden geluid.

De Vappeby is ook te gebruiken als de weersomstandigheden een beetje tegen zitten, want met de IP65-classificering is de Vappeby bestand tegen stof en spatwater. Het ontwerp van de luidsprekerlamp doet volgens Ikea denken aan een lantaarn met een goede grip (wij denken meer aan het hoofd van Darth Vader). De batterij van de speaker gaat tot twaalf uur mee. Opladen gaat met een USB-C-kabel.

Ikea Vappeby: voorzien van Spotify Tap

Als eerste Bluetooth speaker op de markt heeft de Vappeby een Spotify Tap. Hierdoor kan je de knop ook gebruiken om Spotify op te zetten vanaf een verbonden apparaat. Met één druk op de knop hervat Spotify waar de muziek het laatst was gestopt. Als je nog eens op de knop drukt, stelt het andere muziek voor op basis van de voorkeuren van de luisteraar. De Vappeby werkt ook met andere streamingservices of audio die lokaal op het verbonden apparaat is opgeslagen. De Spotify Tap-functie is beschikbaar in alle Spotify-markten.

Ikea Vappeby: prijs en leveringsinformatie

De Vappeby kost 59 euro en is vanaf april 2022 verkrijgbaar in België. We verwachten dat de rest van de Benelux snel zal volgen, al houdt Ikea een slag om de arm vanwege mogelijk oponthoud in de productie- en/of distributieketen. De koper kan straks kiezen tussen een blauwe en grijze uitvoering.


EDITORS' CHOICE