NIEUWS

The+Record Player van +Audio komt op de markt

Het Amerikaanse bedrijf +Audio heeft een kennelijk succesvolle crowd-funding campagne op Kickstarter gevoerd. De in de herfst van 2017 aangekondigde draaitafel genaamd The+Record Player is rijp voor marktintroductie. Zoals al eerder aangekondigd, is het loopwerk van The+Record Player afkomstig van de bekende Oostenrijkse fabrikant Pro-Ject Audio Systems. The+Record Player is een compleet draaitafelsysteem. Versterker en luidsprekers bevinden zich in de behuizing, maar +Audio stelt dat The +Record Player van een hoger niveau is dan de draaitafels van Crosley en vergelijkbare toestellen van concurrenten.

+Audio The+Record Player: compleet draaitafelsysteem, optioneel met bijpassende kast

De nog jonge fabrikant +Audio heeft zich naar eigen zeggen tot doel gesteld hoogwaardige hificomponenten in een aantrekkelijk design aan te bieden. Het team bestaat uit de Zweedse designspecialist Alexander √Öhnebrink en de ingenieurs Bob Hazelwood en Gordon Cook, die onder meer ervaring hebben door hun jarenlange dienstverbanden bij JBL en Kloss. Het nieuwe hifisysteem genaamd The+Record Player is al enige jaren in ontwikkeling en is nu klaar voor marktintroductie.

+Audio The+Record Player: concept en functies

The+Record Player is een compleet systeem, d.w.z. platenspeler, versterker en luidsprekers zitten in één behuizing. Goed beschouwd zijn draaitafels ooit op die manier begonnen, totdat fabrikanten ongeveer halverwege de jaren zeventig van de vorige eeuw audioapparaten in losse componenten gingen splitsen. Het verschil met gangbare systemen halverwege de vorige eeuw is natuurlijk een veel modernere techniek en stereoweergave.

+Audio heeft niet helemaal zelf het wiel, herstel, de draaitafel uitgevonden. Beter goed ingekocht dan matig zelf ontwikkeld en aldus wordt de nieuwe platenspeler geleverd met een loopwerk van het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject dat 33 1/3 en 45 toeren kan draaien en in is de fabriek voorzien van een voorgemonteerd en afgesteld Ortofon OM10 element. De ingebouwde klasse D versterkers leveren maximaal 50 Watt per kanaal. Het tweeweg luidsprekersysteem bestaat per kanaal uit een lange slag middentoner/woofer en een 1-inch soft-dome tweeter.

The+Record Player kan meer dan alleen platen draaien. Aan de achterzije bevinden zich twee cinch-lijningangen, een USB- ingang en een optische ingang. Draadloos signaal kan worden aangeleverd via Bluetooth. The+Record Player heeft ook een AD-converter  aan boord en kan dus ook worden gebruikt om platen te digitaliseren via de USB-aansluiting. Aan de voorkant bevinden zich twee 3,5 millimeter jackplugaansluitingen. De ene voor aanleveren van analoog muzieksignaal en de andere om een hoofdtelefoon aan te sluiten.

De The+Record Player is verkrijgbaar in esdoorn- en walnootbehuizingen en in een speciale editie met een koolstof toonarm en het Ortofon 2M Red element. De koper kan ook een bijpassende kast kopen.

+Audio The+Record Player: prijzen en leveringsinformatie

+Audio The+Record Player: 1.799 euro (met rack: 2.100 euro)
+Audio The+Record Player Special Edition: 1.999 euro (met rack: 2.300 euro)


EDITORS' CHOICE