NIEUWS

The+Record Player: draaitafel van +Audio, via Kickstarter

Sinan Kökbugur | 05 september 2017 | Fotografie Fabrikant

Het Amerikaanse bedrijf +Audio heeft op crowd funding site Kickstarter een project gelanceerd met als uiteindelijk doel de productie en verkoop van een nieuwe draaitafel genaamd The+Record Player. Er worden wel meer draaitafels via Kickstarter op de markt gebracht, maar +Audio zegt zich positief te zullen gaan onderscheiden in kwaliteit en functionaliteit. In het vierde kwartaal zal de draaitafel op de markt komen. 

+Audio The+Record Player

De nieuwe draaitafel van het in Boston (VS) gevestigde +Audio wordt een alles-in-één product voorzien van een versterker en ingebouwde luidsprekers. De draaitafel heeft een usb-poort, zodat de gebruiker zijn platen desgewenst kan digitaliseren. Ook kan de gebruiker via bluetooth verbinding maken met de draaitafel en er kan dus ook muziek geluisterd worden zonder dat er vinyl aan te pas komt.

+Audio presenteert de nieuweling als een kwalitatief goede draaitafel die uitstijgt boven het niveau van goedkope alles-in-één draaitafels. Ook de serieuze vinylliefhebber zou een goede koop hebben aan The+Record Player. +Audio kan deze claim makkelijk neerleggen. Het draaitafel-gedeelte van The+Record Player bevat immers een draaiplateau van Pro-Ject met snaaraandrijving, een koolstof arm van Pro-Ject en een element van Ortofon type 2M Red MM. Goed beschouwd wordt het hart van de draaitafel dus niet zelf ontwikkeld maar ingekocht bij een gerenommeerde fabrikant.

Zoals gezegd, versterker (klasse D) en luidsprekers (twee 3,5-inch woofers en twee soft dome tweeters van één inch) zijn ingebouwd. Gebruik van de ingebouwde versterker en luidsprekers is overigens niet verplicht. De gebruiker kan ook de lijnuitgang gebruiken om de weergave naar een hoger niveau te tillen. Ook is voorzien in een optische digitale ingang en een enkele cinch-ingang voor het aansluiten van een digitale of analoge bron. Een ir-afstandbediening zal worden meegeleverd.

Naar verwachting zal The+Record Player in oktober op de markt komen voor 1.200 dollar. De koper kan kiezen uit een lichthouten of walnoothouten kast. Wie meer wil weten kan kijken op de pagina van +Audio op Kickstarter.EDITORS' CHOICE