NIEUWSHegel

De versterkers H120 en H190 van Hegel ontvangen Roon Ready certificaat

Het Noorse audiobedrijf Hegel heeft laten weten dat de geïntegreerde versterkers H120 en H190 vanaf heden het predicaat “Roon Ready” mogen dragen. Bezitters van de H120 en H190 kunnen de firmware van hun apparaat gratis bijwerken zodat de toestellen opgenomen kunnen worden in het ecosysteem van Roon Labs.

Hegel H120 en H190 Roon Ready

De Noorse fabrikant Hegel is al een tijdje bezig met de verkrijging van het Roon Ready certificaat. Nu zullen de eerste twee geïntegreerde versterkers, t.w. de modellen H120 en H190 na een update “Roon Ready” zijn.

Lees ook de volgende artikelen over de H120 en H190 van Hegel en onze recensie over de software van Roon Labs.

Na een firmware-update hebben Hegel’s geïntegreerde versterkers H120 en H190 ondersteuning van de software van Roon Labs aan boord. Het gebruik van de software van Roon is overigens niet gratis. Om Roon te gebruiken, moet de gebruiker Roon Core (software) installeren op een Mac, Windows-pc, Linux-pc, QNAP en Synology NAS of Intel NUC met ROCK. De Roon Core is het centrale brein van het systeem. Het beheert de muziekbestanden, streamingdiensten en audioapparaten. Zodra de Roon Core is geïnstalleerd, kan alles worden bediend vanuit de Roon-app op een smartphone of tablet.

Roon ondersteunt het afspelen van muziekbestanden die zijn opgeslagen op interne en externe harde schijven en NAS, een iTunes-bibliotheek, live radiostations en gestreamde inhoud van Tidal en Qobuz. Alle Hegel-klanten met een Hegel Roon-Ready-apparaat krijgen een proefperiode van zestig dagen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Roon Labs en op de website van Hegel.


MERK

EDITORS' CHOICE