NIEUWS

Drie audiovisuele ideeën en trends voor 2022

Gastauteur | 17 december 2021 | Fotografie Gastauteur

Vroeger waren frequente videocommunicatie, online leren en compact hardware-ontwerp ambitieuze audiovisuele innovaties die mensen zich moeilijk konden voorstellen. Tegenwoordig zijn ze topprioriteiten voor alle soorten zakelijke, educatieve en religieuze ruimtes, en zijn ze van cruciaal belang voor de manier waarop mensen in die ruimtes met elkaar omgaan. We hebben een lijst met nieuwe audiovisuele (AV) ideeën verzameld om te testen op basis van de trends in de audiovisuele industrie die we tegenwoordig veel aan populariteit zien winnen - en waarvan we denken dat ze essentieel zullen worden voor hoe we in de jaren met elkaar in contact komen om komen.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Bediening en beheer op afstand

Tegenwoordig willen veel commerciële ruimtes het aantal mensen in één ruimte per keer minimaliseren, evenals de hoeveelheid personeel die ter plaatse moet zijn. We zien een toenemende vraag naar software voor beheer op afstand waarmee één persoon of een kleine groep mensen kan inloggen op een systeem op afstand en de status van een reeks klaslokalen of vergaderruimten kan bekijken. Stel je bijvoorbeeld een basisschoolomgeving voor waar vaak geen groot technisch team aanwezig is om onderhoudsverzoeken af te handelen. In plaats van dat één persoon zich tussen verschillende klaslokalen verplaatst om problemen op te lossen of routineonderhoud uit te voeren, kunnen ze de status van alle apparaten en klaslokalen online zien en van daaruit problemen oplossen. Ze kunnen de apparaten op afstand bedienen, in- en uitschakelen en meer.

Videomuren

In veel commerciële ruimtes is er vaak behoefte aan een groot videoscherm. In de afgelopen jaren hebben veel ruimtes gekozen voor projectieschermen in plaats van grote LCD schermen of videowalls, puur omdat de kosten veel lager waren. Nu is de prijs van videomuren vergelijkbaar met die van een projectiescherm, en de voordelen wegen bijna altijd op tegen de iets hogere kosten. Een groot voordeel is dat videomuren minder worden beïnvloed door omgevings- of kunstlicht, terwijl de helderheid van een projector afhangt van het licht in de kamer. Bovendien kunnen tv's en schermen een hogere resolutie hebben en een betere gebruikerservaring bieden dan een projector. Het zou mogelijk zelfs kunnen om je volgende persoonlijke lening af te sluiten op zo’n videomuur. 

Automatisering en contactloze omgevingen

COVID-19 heeft het verlangen naar automatisering en contactloze omgevingen versneld van een nice-to-have naar een must-have. Deze ideeën maken niet alleen bedieningsapparatuur gemakkelijker te gebruiken, maar ze minimaliseren ook het aantal mensen dat in contact komt met gedeelde oppervlakken. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een vergaderruimte binnenloopt. In plaats van een lichtschakelaar om te draaien, detecteert een aanwezigheidssensor je aankomst en schakelt de lichten voor je in. Achter de schermen kiest diezelfde sensor de optimale lichtinstellingen, kamertemperatuur en zonweringhoek. Omdat de kamer weet dat je er bent, gaat de projector automatisch aan en zakt het projectiescherm automatisch, waardoor je minder werk hoeft te doen om een presentatie op te zetten. Tegenwoordig zijn veel ruimtes uitgerust met afstandsbedieningen en aanraakpanelen om deze bewerkingen uit te voeren. In de toekomst zullen we meer omgevingen zien waar mensen een ruimte kunnen binnenlopen, hun laptop kunnen aansluiten en gewoon aan het werk kunnen.


EDITORS' CHOICE