NIEUWSSchiit

Schiit Audio Loki Max: zesbands equalizer met relais-potmeters op LC-filters en een afstandsbediening

Het Amerikaanse Schiit Audio heeft de Schiit Loki Max equalizer uitgebracht. De equalizer bouwt voort op de al bekende, eenvoudigere equalizer modellen Loki Mini en Lokius. Dus de Loki Max heeft geen grafische schuifpotentiometers, alleen draaiknoppen, die in de Loki Max worden aangevuld met een fraaie afstandsbediening in een aluminium behuizing.

Schiit Audio Loki Max: hoge kwaliteit zesband toonregeling

De Loki Max van het in de VS gevestigde Schiit Audio is een toonregeling die de frequentierespons aan kan passen in zes banden, t.w. 20 Hz, 120 Hz, 400 Hz, 2 kHz, 6 kHz en 16 kHz. Bovendien verandert de insteldiepte soepel van ± 12 dB aan de randen van het bereik tot ± 6 dB in het midden. Tegelijkertijd wordt de vervorming en ruis over het hele frequentiebereik opgegeven als niet slechter dan 0,001 procent.

De Loki Max is voorzien van uitsluitend LC-filters (condensator-inductantie) in het circuit en voor bepaalde bereiken zijn aangepaste spoelen met een nikkelkern gebruikt. Het hele apparaat werkt in een volledig discrete bipolaire topologie.

Schiit Audio heeft het gebruik van gewone potentiometers (met koolstofbanen) vermeden. In plaats daarvan zijn 31-staps relaispotentiometers in de Loki Max geplaatst voorzien van dunnefilm weerstanden met een tolerantie van 0,5 procent en zestig relais bestuurd door aangepaste firmware. Het resultaat is volgens Schiit Audio een exacte match van de parameters van beide kanalen in elke positie.

Een C-Core 48 VA transformator voorziet het systeem van stroom. De daarop gebaseerde module levert ± 16 V en ± 32 V met dubbele stabilisatie, plus een aparte high-current 5 Volt voeding voor de microprocessor en relais.

De Loki Max is voorzien van cinch- en XLR-ingangen en uitgangen. Met een bypass-knop wordt apparaat desgewenst uit de singaalketen gehaald.

Schiit Audio Loki Max: prijs en leveringsinformatie

We weten niet vanaf wanneer de Schiit Audio Loki Max leverbaar zal zijn in Europa want hij staat nog niet op de Europese website van Schiit Audio. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE