NIEUWSSchiit

De Lokius van Schiit Audio is een zesbands toonregeling

Het Amerikaanse audiobedrijf Schiit Audio heeft de Lokius gelanceerd, een zesbands toonregeling van hoge kwaliteit in een compacte behuizing. De Lokius is betaalbaar maar Schiit Audio belooft prestaties die ver boven zijn prijs uitstijgen.

Schiit Audio Lokius

Het in de VS gevestigde Schiit Audio heeft eerder de vierbands toonregeling Loki Mini + uitgebracht. De nieuwe Lokius lijkt met de regeling van zes i.p.v. vier toongebieden een beetje een uitbreiding van de Loki Mini +. Audiofielen hebben de equalizers uit de jaren negentig van de vorige eeuw gedumpt, maar er lijkt een hernieuwde interesse te zijn ontstaan bij de liefhebbers van desktopaudio- en head-fi. De Schiit Lokius heeft gebalanceerde in- en uitgangen en een breder scala aan frequentiebandaanpassingen dan de Loki Mini +.

Net als Loki Mini+ is de Lokius een single-discrete-gain-stage, LC-gefilterde equalizer. “Toen we de Loki Mini introduceerden, hadden we een familie van toonregelingsproducten voor ogen,” zo verklaart Jason Stoddard, medeoprichter van Schiit Audio. “De Lokius is de eerste toevoeging aan de familie. Nu kunnen we zowel gebalanceerde als single-ended inputs aanbieden in een vorm behuizing die past bij een breed scala van onze negen inch brede producten en die eenvoudig in elk systeem kan worden geïntegreerd.”

De Lokius biedt volgens de makers een zeer lage ruisvloer en sonisch transparante prestaties, dankzij de enkele discrete stroomfeedback versterkingstrap aangedreven door een discrete tweetraps belastinginvariante superbuffer.

“De Lokius is niet zoals andere toonregelingen. Het is niet zoals een chirurgische software-equalizer, of een grafische equalizer met 31 knoppen of schuifjes. Het is bedoeld om gemakkelijk te gebruiken en transparant te zijn, om brede aanpassingen van slechte opnames of onvolmaakte systemen mogelijk te maken. Of gewoon de eigenaar de mogelijkheid te bieden om het geluid naar wens aan te passen,” aldus Stoddard.

De Lokius maakt gebruik van extreem hoogwaardige componenten, zoals Wima- en Panasonic-filmcondensatoren, tot 0,5% nauwkeurige dunnefilm weerstanden en een tweetraps gereguleerde voeding met breedbandruisfiltering en gebalanceerde Neutrik-connectoren voor invoer en uitvoer.

De Lokius is overal volledig DC-gekoppeld en biedt een volledig transparante bypass-schakelaar die de in- en uitgangen samen met een relais verbindt. In dat geval zijn er helemaal geen actieve componenten in het signaalpad.

De Lokius van Schiit Audio is een all-American product en is ontworpen in Californië en gebouwd in Texas, waarbij de meerderheid van de kosten gaat naar Amerikaanse bedrijven die onderdelen maken in de VS.

Schiit Audio Lokius: prijs en leveringsinformatie

De Lokius is vanaf vandaag in zwart of zilver verkrijgbaar voor 259 euro op de Europese website van SchiitAudio.


EDITORS' CHOICE