NIEUWSSchiit

Schiit Audio Loki Mini +: compacte geavanceerde toonregeling

Het Amerikaanse Schiit Audio kondigde de beschikbaarheid aan van de nieuwe Loki Mini + vierbands equalizer. De Loki Mini + is een eenvoudig ontwerp voor toonregeling en is de opvolger van de originele Loki Mini-equalizer, waardoor iedereen de respons van zijn luidsprekers of koptelefoon kan aanpassen zonder de geluidskwaliteit te verslechteren. De nieuwe Loki Mini + bouwt voort op de prestaties van de originele Loki Mini van Schiit Audio, maar dan volgens de fabrikant met aanzienlijk minder ruis, minder vervorming, geoptimaliseerde frequentiebanden en cosmetische verfijningen.

Schiit Audio Loki Mini +: vierbands equalizer

“De originele Loki Mini was onze heruitvinding van de klassieke hardware-equalizer,” zo stelt Jason Stoddard, medeoprichter van het in de Amerikaanse staat Californië gevestigde Schiit Audio. “In tegenstelling tot software-equalizers of constante Q-toonstapels, gebruikte Loki Mini een enkele discrete versterkingsfase en LC (spoel-condensator) filtering, vergelijkbaar met de meest gerespecteerde hardware-equalizers aller tijden. Loki Mini + is een belangrijke update van de Loki Mini, met een veel lagere ruisvloer, minder vervorming en (wij denken) beter geluid.”

De verbeterde prestaties van de Loki Mini + zijn afkomstig van een nieuwe tweetraps, geluidsarme voeding en een herziene discrete versterkingsfase die een drivertrap toevoegt, vergelijkbaar met Magni 3+. Naast de puristische LC-filterbenadering, gebruikt de Loki Mini +onderdelen van extreem hoge kwaliteit, zoals originele Alps-potentiometers, 0,5% dunne-filmweerstanden, 2% precisiefilmcondensatoren en eersteklas low-DCR spoelen. Bovendien is de voeding van Loki Mini 100% lineair. Wat nog belangrijker is, de Loki Mini + is volledig DC-gekoppeld en biedt een volledig transparante bypass-schakelaar die de ingangen en uitgangen met elkaar verbindt met een relais . Op dat moment zijn er geen actieve componenten in het signaalpad.

Zoals Jason Stoddard uitlegt: “Sinds de introductie is Loki Mini een heel populair product geworden. Het is een van de producten die we graag op voorraad houden. Deze populariteit is echter een beetje raar, omdat je als gebruiker niets of niet veel hoort van de Loki Mini +. En dit is een van de redenen waarom we hebben besloten het product nog eens te bekijken en te kijken of we het beter konden maken.”

“Het is misschien een klein, goedkoop product,” voegt Jason eraan toe. “Maar je moet zijn prestaties niet onderschatten. Hij is gebouwd volgens dezelfde hoge standaard als onze producten, die veel meer kosten, en het is het enige voorbeeld van een enkele gain-trap, LC-gefilterde equalizer die je tegenkomt in de buurt van zijn prijs.”

Zoals alle Schiit-producten is de Loki Mini + ontworpen en gebouwd in Californië of Texas, waarbij het overgrote deel van de kosten gaat naar Amerikaanse bedrijven die onderdelen in de VS maken. De strategische partners van Schiit in Californië op het gebied van chassisontwikkeling bevinden zich bijvoorbeeld op minder dan acht kilomet afstand van Schiit Audio’s productielocatie, terwijl de PCB-assemblage voor Schiit Audio wordt gedaan door een andere strategische partner op minder dan 48 kilometer afstand. Deze korte koppeling zorgt voor een snelle productontwikkeling en een uitstekende kwaliteit.

Schiit Audio Lik Mini +: prijs en leveringsinformatie

De Loki Mini + is nu verkrijgbaar op de Europese website van Schiit Audio en kost op dit moment 195 euro.


EDITORS' CHOICE