NIEUWSMagnat

Magnat Transpuls 800A: actieve luidsprekers met retro vormgeving

Het Duitse audiobedrijf Magnat heeft de Transpuls 800A gelanceerd. De nieuwe Transpuls 800A is een actieve luidspreker en hij heeft een uitgesproken vorm die doet denken aan de luidsprekers uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De levering start volgende week. Oh, de Transpuls 800A is met een prijs van net geen 800 euro per set betaalbaar te noemen.

Magnat Transpuls 800A: actief master/slave-systeem

Met de Transpuls productlijn lanceerde de Duitse fabrikant Magnat vorig jaar een productlijn waar het hart van elke vintage liefhebber sneller van zou moeten gaan kloppen. De vorige modellen Transpuls 1000 en Transpuls 1500 waren passieve luidsprekers. De tweeweg Transpuls 800A is een compacte actieve versie die met zijn uiterlijk helemaal past bij de andere leden van de Transpuls-productlijn.

De Transpuls 800A is een master/slave-systeem. De ene luidspreker heeft alle elektronica aan boord en wordt met een luidsprekerkabel aangesloten op de andere die behalve drivers en een cross-over niets aan boord heeft. Over drivers gesproken, de hoogweergave wordt verzorgd door een tweeter met een diameter van 25 millimeter. De middentoner/woofer heeft een diameter van 170 millimeter. Het frequentiebereik loopt van 34 Hz tot 32 kHz. De afmetingen van de kasten zijn 240 x 385 x 215 millimeter (B x H x D).

Het uiterlijk van de Transpuls 800A mag dan wel naar vroeger verwijzen, maar de verbindingsmogelijkheden zijn helemaal van deze tijd. Allereerst is er een cinch-aansluiting die kan worden geschakeld tussen phono MM en lijnniveau. Verde is er bluetooth-connectiviteit, een 3,5 millimeter jackplug stereoaansluiting, een optische S/PDIF-ingang en een HDMI-ARC-ingang voor aansluiting op een televisie. Iedereen die een subwoofer bezit, zal blij zijn met de sub-out.

Magnat Transpuls 800A: prijs en leveringsinformatie

Naar verluidt gaat de levering volgende week beginnen. Op de website van Magnat staat een prijs genoteerd van net geen 800 euro per set.

MERK

EDITORS' CHOICE