NIEUWSEsoteric

Esoteric toont prototype van draaitafel Grandioso T1

Het Japanse Esoteric heeft op de Tokyo International Audio Show het prototype van een nieuwe draaitafel aan het publiek getoond. De nieuwe Grandioso T1 is niet alleen zwaar uitgevoerd, maar het draaiplateau  heeft ook een nieuw type aandrijving genaamd MagneDrive gekregen. Esoteric is nog erg spaarzaam  met delen van technische details en we weten niet wanneer de draaitafel productierijp zal zijn, De foto’s en beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Esoteric Grandioso T1: draaitafel met MagneDrive

De nieuwe draaitafel die Esoteric in Tokio heeft getoond ziet er imposant en zwaar uit, maar er zijn wel meer imposante en zware draaitafels op de wereld. Esoteric tracht zich te onderscheiden door een compleet nieuw aandrijfsysteem genoemd MagneDrive.

Wat is MagneDrive precies? De informatie van Esoteric blinkt niet uit in duidelijkheid en volledigheid. De tekening van Esoteric geeft wel wat hints. Het komt erop neer dat naast het draaiplateau een motor is geplaatst met permanente magneten die om en om (N-pool, Z-pool, N-pool, Z-pool, etc.) zijn gerangschikt. Aan de buitenkant van het draaiplateau zijn ook magneten om en om gerangschikt.

Als de motor draait, draaien de magneten ook rond en dat zorgt voor een proces van aantrekken en afstoten van de magneten aan de buitenkant van het draaiplateau. Het resultaat is dat het draaiplateau gaat draaien. Het grote verschil met andere aandrijfsystemen is dat er geen mechanische verbinding is tussen de motor en het draaiplateau.

Dit klinkt technisch in elk geval uitdagend en interessant, maar de getoonde draaitafel is slechts een prototype. We zijn benieuwd naar de prestaties van de eerste exemplaren die aan klanten geleverd zullen worden.

Wordt vervolgd.


MERK

EDITORS' CHOICE