NIEUWSMSB

MSB Technology lanceert Premier Headphone Amplifier

Het Amerikaanse audiobedrijf MSB Technology heeft een nieuwe hoofdtelefoonversterker gelanceerd genaamd Premier Headphone Amplifier. Het nieuwe apparaat levert volgens de makers compromisloze hoofdtelefoonprestaties samen met de verfijnde elegantie van de huisstijl van MSB. Afgezien van de hoofdtelefoonaansluitingen op de voorzijde, heeft de Premier Headphone Amplifier, die werkt in klasse A, uitsluitend XLR-aansluitingen.

MSB Technology Premier Headphone Amplifier

“Na jarenlange ervaring met het ontwerpen van hoofdtelefoonversterkers, feedback van luisteraars en talloze prototypes, introduceren we met trots de Premier Headphone Amplifier. Geleid door onze ontwerpprincipes, bereikten we een perfecte balans tussen kwaliteit, functionaliteit en schoonheid. In combinatie met onze Premier of Discrete DAC van wereldklasse, kunt u de beste digitale audio ervaren op een breed ondersteunde verscheidenheid aan dynamische hoofdtelefoons,” aldus MSB Technology over de nieuwe hoofdtelefoonversterker.

De Premier Headphone Amplifier heeft een volledig uitgebalanceerde architectuur, ultralage ruisvloer en op impedantie afgestemde circuittopologie. De Premier Headphone Amplifier handhaaft deze gebalanceerde topologie vanaf de oorsprong van de ingang tot aan de vierpins XLR-uitgang. Als een hoofdtelefoon met asymmetrische aansluitkabel wordt gebruikt, wordt deze automatisch opnieuw geconfigureerd wanneer de 6,35 mm-aansluiting wordt aangesloten. Op deze wijze kan zowel een gebalanceerde als single-ended hoofdtelefoon worden gebruikt zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

De robuuste klasse A-versterker maakt gebruik van een hoogspanning stroommoduscircuit zonder terugkoppeling (feedback) dat belastingonafhankelijk is. De versterker past zich automatisch aan de belasting die hij aanstuurt aan zonder de stabiliteit of geluidskwaliteit te beïnvloeden. De versterker ondersteunt hoofdtelefoons met een impedantie tussen een MOhm en een fractie van een Ohm. Van energieverslindende magnetostaten tot efficiënte IEM's, bijna alle dynamische hoofdtelefoons worden optimaal aangedreven. Met een dynamisch bereik van 134 dBA en een krachtig klasse A-ontwerp, voert de Premier Headphone Amplifier gemakkelijk de zachtste achtergrondsfeer uit tot de meest explosieve crescendo's.

Het gestroomlijnde unibody-chassis, dat in eigen huis is vervaardigd, voert de warmte gelijkmatig met een verbazingwekkende 7,75 vierkante meter aan koellichaamoppervlak. Met krachtige klasse A-versterking wordt geavanceerd thermisch ontwerp van cruciaal belang voor de levensduur van componenten en prestaties op de lange termijn.

De Premier Headphone Amplifier wordt aangedreven door een op maat gemaakte, ultrageluidsarme en afgeschermde transformator. Om de effecten van resterende verdwaalde magnetische velden te verminderen, is het gehuisvest in een CNC-gefreesde behuizing die is bekleed met extra metalen afscherming. De op maat gemaakte Lundahl-uitgangstransformatoren zijn ook geïnstalleerd in afzonderlijke machinaal bewerkte holtes en zo ver mogelijk van gevoelige ingangscircuits geplaatst. Alles is gemeten, afgeschermd en geoptimaliseerd voor deze compacte maar functionele lay-out.

De Premier Headphone Amplifier heeft een bypass-functie en kan om die reden tussen bijvoorbeeld een DA-converter en (voor)versterker worden geplaatst.

MSB Technology Premier Headphone Amplifier: prijs en leveringsinformatie

De MSB Technology Premier Headphone Amplifier komt in een zilverkleurige en zwarte uitvoering. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE