NIEUWS

Waarom is er nog beperkte audio integratie op websites?

Gastauteur | 05 oktober 2021 | Fotografie Gastauteur

In de wereld van websites bouwen zijn de mogelijkheden eindeloos. Naast de standaard elementen zoals teksten, titels en afbeeldingen kun je ook video’s toevoegen of zelf een template bouwen. De echte specialisten zullen alles zelf willen doen. De hobbyist zal liever een template gebruiken en op een eenvoudige manier content uploaden. Vrijwel iedereen kan, ongeacht het kennisniveau, een basis website bouwen met teksten, afbeeldingen en een thema. Iets waar weinig website bouwers (zowel professioneel als amateur) gebruik van maken, is audio. Maar waarom eigenlijk? 

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

De voordelen van audio

Iedere marketeer zou bezig moeten zijn met audiocontent in zijn of haar marketingstrategie. Het aantal mensen dat digitaal audio consumeert, groeit snel. Daarnaast vindt er ook een verschuiving plaats van audio consumeren via de radio naar online audiocontent consumeren. We zien het al in de toenemende populariteit van podcasts. Tegenwoordig hebben mensen het altijd druk en hebben (of nemen) ze niet de tijd om naar een video te kijken of om bijvoorbeeld een artikel te lezen.

Het voordeel van audiocontent is dat mensen dit kunnen combineren met een andere activiteit zoals naar het werk gaan, het huishouden doen of sporten. Verder is het zo dat audio kan bijdragen aan verbeterde SEO resultaten, niet geheel onbelangrijk. Google vindt het steeds belangrijker dat de content op jouw website gericht moet zijn op de gebruiker en dat de on-page ervaring zo menselijk mogelijk moet zijn. Audio is een van de manieren om jouw website inhoud toegankelijker en dus menselijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een podcast over de artikelen op jouw website.  Het is dus belangrijk om als website bouwer deze boot niet te missen en te investeren in audiocontent.  

Plugins voor audio 

Hoe ga je dan precies aan de slag met het integreren van audio op jouw website? Hiervoor bestaan verschillende plugins voor Wordpress. Bijvoorbeeld Apollo: een complete plug in voor Wordpress,  waarbij ook een koppeling met Google Analytics mogelijk is. Zo kun je ook direct de resultaten meten. Een andere mogelijke plug in is ZoomSounds, waarbij met name de gebruiksvriendelijkheid en de interface een grote pluspunten zijn.

Mocht je er niet uitkomen of door de bomen het bos niet meer zien dan kun je het beste een hosting expert inschakelen met bijvoorbeeld een managed services pakket. Een hostingpartij kan je helpen bij meerdere zaken rondom je website, en vergeet dan vooral de audio integratie niet. 


EDITORS' CHOICE