MoFi naar DALI Benelux, lancering DALI EQUI en meer

De eerste volle week van oktober is goed begonnen bij HIFI.NL. We mochten namelijk ouderwets bij een importeur op bezoek, samen met diverse andere collega's van de audiopers, voor een uitgebreide presentatie over de actuele ontwikkelingen. De importeur was DALI Benelux, en één van de vele nieuwswaardigheden is de toevoeging van MoFi, voluit bekend als Mobile Fidelity, aan het merkenpakket. 

Mobile Fidelity

MoFi is naar eigen zeggen 'een standvastige vernieuwer aan de audiofiele frontlinie', een Amerikaans merk dat vooral naam gemaakt heeft op het gebied van vinyl. Als reactie op de snelle ontwikkelingen in zowel opnameformaten als audiotoeleveringssystemen heeft het merk zich ingezet om aan de innovatie van de branche mee te doen, resulterend in onder meer half-speed gemasterde Original Master Recording lp's, Ultra High Quality Records (UHQR's) en high fidelity cassettes. Daarnaast heb je vast wel eens het logo van Mobily Fidelity Sound Lab op een album zien staan? Hoe dan ook kun je voortaan bij de dealers van DALI Benelux terecht voor de platenspelers, phono voorversterkers, elementen en meer van MoFi.

En wat te denken van deze bijzondere limited edition modellen: de Fender X MoFi Precision Deck

DALI EQUI: het complete aanbod actieve speakers in één lijn

Actieve speakers van DALI, dat is geen nieuws. Het is alweer meer dan drie jaar geleden dat we in Denemarken waren om de introductie van de Callisto te beleven, en toen werd al beloofd dat de bijbehorende Sound Hub ook in diverse systemen in de toekomst een rol zou gaan spelen. De C-serie van Callisto werd inderdaad aangevuld door de lager gepositioneerde C-lijn van de (ook passief verkrijgbare) Oberon, én door de meer high-end modellen uit de Rubicon-serie. Alle C's van DALI zijn voortaan in één nieuwe lijn te vinden: DALI EQUI. 

DALI EQUI bestaat dus uit grotendeels bestaande modellen hifi-luidsprekers met geïntegreerde versterkers en draadloze ontvangers, en twee draadloze voorversterkers/muziekstreamers. De Sound Hub die we al kennen wordt namelijk aangevuld met een Sound Hub Compact (die in alle eerlijkheid ook niet helemaal nieuw meer was, we noemden het kastje al in een recente Oberon C review), voor wie alleen met stereo aan de slag wil, bijvoorbeeld in de vorm van een setje Oberon C. Later upgraden kan ook, als je de 'volwaardige' Sound Hub in huis haalt en meer ingangen en functies nodig hebt. Alle EQUI-producten kunnen uiteraard met elkaar overweg, als een compleet ecosysteem.

Ook kun je zelf de uitbreidingsmodule BluOS NPM-2i van Bluesound installeren, zodat je ook BluOS-multiroomstreaming en AirPlay 2 krijgt, en MQA kunt streamen via TIDAL HiFi. En er is voorzien in een module met HDMI, zoals je hier rechts kunt zien. Handig voor het surroundverhaal, met ARC en eARc. De Sound Hub kan namelijk met veel meer speakers aan de slag, en daarom gaan de Denen nu ook op surround inzetten.

Aanvulling is er daarom ook met een Oberon Vokal C centerspeaker, een draadloze sub, én een kastje waarmee je draadloze subs in de surround-opstelling op kunt nemen: de DALI WSR, of Wireless Subwoofer Receiver. We komen er binnenkort op terug, want dan hebben we behalve de verdere specificaties en toelichting ook de prijzen en marktbeschikbaarheid van de nieuwe apparatuur. 

NAD M10 V2, C700 en meer

Uiteraard was er ook over NAD het nodige te melden. Zo maakten we voor het eerst fysiek kennis met de V2-versie van de populaire M10 netwerkspeler. De NAD M10 V2 beschikt over 100 Watt per kanaal en de bekende BluOS streaming mogelijkheden, voegt ondersteuning toe voor Dolby Digital Surround en bevat een IR-afstandsbediening voor eenvoudige toegang tot de basisaudioregelingen en presets.

Het fraaie kastje biedt in de nieuwe V2-uitvoering sowieso een overvloed aan bedieningsopties, waarvan de meest in het oog springende een prachtig full-colour touchscreen voorpaneel is. De M10 V2 heeft RCA analoge, optische en coaxiale digitale, HDMI eARC, en USB Type A ingangen, voor het aansluiten van cd-spelers, game consoles, externe drives, media adapters, flat-panel displays, en andere componenten. Je leest er meer over in ons eerdere nieuwsbericht, en mag op korte termijn de uitgebreide review op HIFI.NL lezen.

Ook voor het eerst te zien: de NAD C 399 geïntegreerde versterker, voluit Hybrid Digital DAC Amplifier. Gebruikmakend van NAD's HybridDigital nCore-versterking, die tot nu toe alleen beschikbaar was op Masters Series-versterkers, is de C 399 de nieuwe vlaggenschip geïntegreerde versterker in NAD's Classic Series.

We staan bovenaan het lijstje van ontvangende partijen als de eerste reviewexemplaren beschikbaar zijn, maar daar zal mogelijk nog wel een maandje overheen gaan. Voor nu lees je meer over de C 399 in ons nieuwsbericht.

Dat laatste geldt ook voor de NAD C 700 Streaming Amplifier, een netwerkspeler die zichtbaar een 'trickledown' uitvoering is van de M10 (bijvoorbeeld zonder het touchscreen), maar tegelijkertijd toch wel weer een ander dier is. Hoe dan ook heeft ook deze C 700 BluOS Streaming Amplifier alleen een setje passieve luidsprekers nodig om muziek af te kunnen spelen.

“De C 700 creëert uitzonderlijke waarde voor diegenen die op zoek zijn naar een modern en gebruiksvriendelijk stand-alone muzieksysteem,” zo tekenden we eerder op van Cas Oostvogel, productmanager van NAD.

“Sinds NAD in 1978 de legendarische 3020 geïntegreerde versterker introduceerde, staat het merk NAD bekend om zijn waarde, prestaties en innovatie. Met de C 700 BluOS Streaming Amplifier heeft NAD die traditie voor het streamingtijdperk volledig vernieuwd.” Je leest er hier meer over.

Wordt vervolgd! Duiken wij op de versnaperingen van de gastheren van DALI Benelux...

MERK

EDITORS' CHOICE