NIEUWSNAD

NAD M10 V2 van de populaire BluOS netwerkspeler

Rob Nijman | 12 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant | NAD

De NAD M10 BluOS netwerkspeler die een volledig muzieksysteem vervangt -en bij Jamie op de volle vijf sterren mocht rekenen- verschijnt deze maand in een V2-uitvoering. De NAD M10 V2 beschikt over 100 Watt per kanaal en de bekende BluOS streaming mogelijkheden, voegt ondersteuning toe voor Dolby Digital Surround en bevat een IR-afstandsbediening. De nieuwe M10 verschijnt nog deze maand op de markt, voor een adviesprijs die gelijk is aan de originele uitvoering: 2.999 euro.

"De originele M10 verraste de industrie en liet audiofielen en niet-audiofielen opnieuw bedenken wat hi-fi kan en moet zijn," verklaarde Cas Oostvogel van NAD Electronics. "De M10 V2 gaat verder waar de eerste ophield en voegt nog meer veelzijdigheid toe als een tweekanaals of mogelijk draadloos thuisbioscoopsysteem."

NAD M10 V2: enkel luidsprekers toevoegen

De M10 V2 bevat luidsprekeraansluitingen van audiofiele kwaliteit en twee onafhankelijke subwooferaansluitingen. Output-instellingen voor de subwoofer zijn eenvoudig te bedienen en aan te passen via de BluOS Controller-app. Home theater fans kunnen eenvoudig een Dolby Digital Surround Sound draadloos 4.0, 4.1 of 4.2 home theater systeem bouwen met behulp van een paar BluOS surround-enabled draadloze luidsprekers of versterkers. De M10 V2 is in staat om draadloos naar de achterkanalen te zenden, met een zeer lage latency, waardoor het aansluiten van draden door de kamer overbodig wordt.

De M10 biedt in de nieuwe V2-uitvoering een overvloed aan bedieningsopties, waarvan de meest in het oog springende een prachtig full-colour touchscreen voorpaneel is. Nieuw in deze versie van het product is een meegeleverde IR-afstandsbediening voor eenvoudige toegang tot de basisaudioregelingen en presets. De M10 V2 heeft RCA analoge, optische en coaxiale digitale, HDMI eARC, en USB Type A ingangen, voor het aansluiten van cd-spelers, game consoles, externe drives, media adapters, flat-panel displays, en andere componenten.

Streaming muziek kan worden bediend via de BluOS-app, die tientallen native geïntegreerde muziekstreamingdiensten en duizenden internetradiostations bevat. De M10 V2 ondersteunt AirPlay 2, Bluetooth aptX HD, is Roon Ready, en kan worden gebruikt met populaire spraakbedieningsassistenten. Voor slimme huizen kan de M10 V2 worden geïntegreerd in Control4, Crestron, Lutron en andere domotica-systemen.

NAD M10 V2 van binnen

De M10 V2 is voorzien van audiofiele versterking en DAC, met ingebouwde bron- en voorversterkermogelijkheden. Met een geüpgraded 7" IPS-kleurentouchscreen biedt de M10 V2 zuiverdere kleuren en een bredere kijkhoek dan zijn voorganger. De befaamde nCore-versterkingstechnologie, met een voorzichtige vermogensgrens van 100 Watt per kanaal, bevindt zich achter het kleurendisplay dat ook dienst doet als intuïtieve touchscreencontroller voor volume, bronnen en andere audioknoppen.

De bijgewerkte versterkingsalgoritmen van de M10 V2 maken hogere uitgangsniveaus mogelijk met inefficiënte luidsprekers. Hogere versterking is ook opgenomen in de subwoofer uitgangen, die een breder scala van subwoofer-hoofdluidspreker combinaties mogelijk maakt. De veelgeprezen ESS Sabre DAC verwerkt moeiteloos BluOS-audiostreams, die tot 24-bit/192kHz verwerken, en ondersteunt MQA en andere lossless en hoge-resolutie audioformaten van streamingdiensten zoals Amazon Music Ultra HD, Deezer, Qobuz, en Tidal.

NAD M10 V2 van buiten

De nieuwe M10 is ontworpen door het bekroonde ontwerpbureau DF-ID en heeft een solide chassis van geborsteld aluminium en boven- en voorpanelen van Gorilla Glass. Het minimalistische ontwerp zorgt ervoor dat het apparaat in elke leefruimte past. Met de toevoeging van Dirac Live ruimtecorrectie kan de akoestiek van elke meegenomen worden. Met de bijgeleverde gekalibreerde microfoon kunnen de akoestische afwijkingen in de ruimte worden gemeten en kunnen pieken en dalen die worden veroorzaakt door die akoestiek tot 500 Hz worden gecorrigeerd (een versie met volledige bandbreedte is verkrijgbaar via Dirac). Er kunnen maximaal vijf luisterprofielen worden geüpload en opgeslagen als er meerdere luisterposities zijn, als je twee of meer kanalen actief hebt of als je wil compenseren voor bijvoorbeeld het al dan niet dicht zijn van de gordijnen.

De NAD M10 V2 verschijnt deze maand en heeft een prijskaartje van 2.999 euro. | www.nadelectronics.com

Lees ook onze review van de originele uitvoering

MERK

EDITORS' CHOICE