NIEUWSSkyAnalog

Skyanalog P-1 en P-2: mc-elementen met boron cantilever

Skyanalog is een Chinese bouwer van mc-elementen voor draaitafels. Nieuw in het portfolio zijn twee relatief betaalbare Skyanalog mc-elementen genaamd P-1 en P-2. Beide elementen zijn uitgerust met een boron cantilever en hebben een open aluminium behuizing, in deze prijsklasse is dat absoluut uniek te noemen. De elementen worden, net als de G-serie, geleverd in kleine houten doosjes waar d.m.v. een laser merk, naam en model op aangebracht is.

Skyanalog: mc-elementen

Het audiomerk Skyanalog werd ruim twintig jaar geleden opgericht, aan het einde van de jaren 90. Jack Leung studeerde af aan de South China University of Technology met als hoofdvak Electronic Engineering om vervolgens direct met zijn eigen productie te beginnen. SkyAnalog was geboren. "Na jaren van research was de met de hand gebouwde MC-serie het eerste feit", vertelt Wim Noppers van importeur City Audio Trade. Mc-elementen zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van het portfolio van Skyanalog

Skyanalog is met name bekend vanwege de G-serie van mc-elementen. Lees ook onze recensie over de Skyanalog G-1, G-2 en G-3. Elk element heeft zijn eigen herkenbare kleur. De nieuwe P-1 en P-2 zijn wat goedkoper maar delen veel van de techniek van de duurdere G-serie. De P-1 en P-2 zijn zwart gekleurd.

Van de G-3  is nu ook een mono versie leverbaar, dit voor diegenen die op het allerhoogste niveau naar bijvoorbeeld de eerste mono persingen van The Beatles, The Rolling Stones etc. willen luisteren. Een mono persing heeft geen verticale informatie, alleen horizontaal. Een stereo element gaat van elke verticale beweging, die er onvermijdelijk toch is, informatie maken die er niet hoort te zijn. Een mono element tast alleen horizontaal af en levert dus een schoner en 'echt' mono signaal. Het komt de geluidskwaliteit significant ten goede om een mono persing met een mono element af te spelen.

Skyanalog G-serie en P-1 en P-2: prijzen en leveringsinformatie

Zowel de G-serie als de nieuwe P-1 en P-2 MC-elementen zijn uit voorraad leverbaar. De adviesprijzen zijn als volgt.

G-1:               999 euro
G-2:            1.499 euro
G-3:            1.999 euro
G-3 Mono:  1.999 euro
 
P-1:               499 euro
P-2:               779 euro

Meer weten? Kijk dan op de website van Skyanalog of de website van importeur City Audio Trade.

MERK

EDITORS' CHOICE