NIEUWSSony

Sony introduceert draadloze in-ears WF-C500 en draadloze over-ear WH-XB910N

Sinan Kökbugur | 29 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Sony

Het Japanse Sony heeft twee nieuwe draadloze hoofdtelefoons geïntroduceerd. De nieuwe WF-C500 is een in-ear model. De WH-XB910N is een over-ear model met Sony’s Extra Bass functie.

Sony WF-C500: draadloze in-ear hoofdtelefoon

De drivers van de nieuwe WF-C500 van Sony hebben een driver met een diameter van 5,8 millimeter en een accuduur van maximaal tien uur als muziek wordt afgespeeld. Als sprake is van telefoongesprekken, heeft de accu een capaciteit van circa vijf uur. Het meegeleverde transportdoosje kan nog maximaal tien uur extra accuduur leveren. Tien minuten opgeladen zou voldoende moeten zijn voor een half uur gebruik. Volledig opladen van de oordoppen kost 2,5 uur en de transportdoos is volgens Sony in circa drie uur vol.

De draadloze verbinding loopt via Bluetooth 5 en Google Fast Pair. De behuizing is waterbestendig volgens de IPX4-norm en hebben knoppen om muziek te pauzeren of weer op te starten, om nummers te selecteren of om het volume te regelen. Ook kunnen Google Assistent of Siri met de knoppen worden opgeroepen.

De WF-C500 kost 100 euro en is vanaf oktober verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, mintgroen en roze.

Sony WH-XB910N: draadloze over-ear hoofdelefoon

Sony's WH-XB910N heeft drivers met een diameter van 40 millimeter en een langere accuduur dan het nieuwe in-ear model. De WH-XB910N gaat volgens Sony maximaal vijftig uur mee bij het afspelen van muziek en zonder noise cancelling. Met noise cancelling ingeschakeld gaat de koptelefoon dertig uur mee. Opladen gaat met een USB-C-kabel en volledig opladen duurt 3,5 uur. Tien minuten opladen biedt een accuduur van 4,5 uur. Naast de USB-C-poort is er een 3,5 mm jackplugaansluiting. Een aansluitkabel van 1,2 meter wordt meegeleverd.

De WH-XB910N heeft twee microfoons per oorschelp om omgevingsgeluid te kunnen opvangen. Net als de WF-C500-oortjes beschikt de koptelefoon over Sony's Digital Sound Enhancement Engine om muziek te kunnen upscalen. De draadlozde verbinding loopt via Bluetooth 5.2, Google Fast Pair en Multipoint, zodat de koptelefoon met twee Bluetooth-apparaten tegelijk verbonden kan zijn.

De Sony WH-XB910N kost 200 euro en is ook vanaf oktober te koop. De klant kan kiezen uit een zwarte en blauwe uitvoering.EDITORS' CHOICE