NIEUWSHiFiMan

HiFiMan Deva Pro: over-ear hoofdtelefoon, bedraad of draadloos te gebruiken

Hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft het model Deva herzien en opnieuw uitgebracht als Deva Pro. De Deva Pro is een magnetostatische hoofdtelefoon die met een symmetrische of asymmetrische kabel aangesloten kan worden. HiFiMan levert ook een bluetooth-dongle mee genaamd Bluemini R2R die aan de hoofdtelefoon kan worden bevestigd voor draadloos luisteren.

HiFiMan Deva Pro

Draadloze hoofdtelefoons zijn er in allerlei vormen en maten. HiFiMan gaat niet voor active noise cancelling (ANC) maar voor maximale geluidskwaliteit. De Deva Pro gaat verder waar voorganger Deva is gebleven. Nieuw in de Deva Pro is de Stealth Magnet technologie en de Himalaya R2R DAC architectuur. “De Deva heeft bewezen dat het mogelijk is om echt high-performance audio te bereiken met een Bluetooth-hoofdtelefoon,” zegt Dr. Fang Bian, President en CEO van HiFiMan Electronics. “Met onze nieuwe Deva Pro hebben we twee van onze nieuwste technologieën toegevoegd om de prestaties van de hoofdtelefoon te verbeteren en toch een betaalbare prijs te behouden.”

HiFiMan's Stealth Magnet-technologie is akoestisch transparant, waardoor de golfdiffractie-turbulentie die de integriteit van de geluidsgolven aantast, drastisch wordt verminderd. Dit zorgt volgens de fabrikant voor een drastische verbetering van de nauwkeurigheid. Stealth-magneten hebben een unieke vorm waardoor golven tussen de magneten kunnen passeren zonder interferentie te veroorzaken. De weergave is naar eigen zeggen gedetailleerd en transparant. Dankzij het nieuwe Stealth Magnets-ontwerp is de Deva Pro gemakkelijker te besturen, biedt hij een betere beeldvorming, solide bouwkwaliteit en een nauwkeuriger geluidsbeeld, aldus de verklaring van HiFiMan.

De Deva Pro komt met een update van de originele Bluemini bluetooth-dongle die details en algehele prestaties verbetert via de Himalaya DAC van het bedrijf, die een R2R-architectuur bevat. Een chip die is samengesteld uit een reeks weerstanden met een nieuw algoritme, vermindert de stroomafhandeling tussen de chip en perifere componenten. Dit verbetert de S/R-verhouding, totale harmonische vervorming en ook het energieverbruik. De Bluemini R2R-dongle maakt van de DEVA Pro een krachtige draadloze hoofdtelefoon met superieure dynamiek en kristalhelder geluid.

Bovendien ondersteunt de dongle geavanceerde codecs met hoge resolutie zoals LDAC en aptX-HD, waardoor hij zeer geschikt is voor de gangbare streaming-apparaten. De afspeeltijd is ongeveer acht uur.

Naast de draadloze connectiviteit kan de Bluemini R2R-dongle worden gebruikt als een krachtige geïntegreerde DAC/versterker voor prestaties van audiofiele kwaliteit van smartphones en andere apparaten met een laag stroomverbruik door simpelweg een USB-C-kabel aan te sluiten. Een ingebouwde versterkermodule levert meer dan 200 mWatt per kanaal.

De Deva Pro heeft een frequentierespons van 20 Hz – 20 kHz. De impedantie is 18 Ohm, de gevoeligheid is 93,5 dB en hij weegt 360 gram. Een dubbelzijdige 3,5 mm gebalanceerde ingang accepteert stereokabels en de Bluetooth R2R-dongle. De Bluemini R2R weegt 25 gram.

HiFiMan Deva Pro: prijs en leveringsinformatie

Volgens de website van HiFiMan zal de levering in november gaan beginnen. De adviesprijs voor de Benelux is 369 euro.


EDITORS' CHOICE