NIEUWSHiFiMan

HiFiMan Deva: magnetostatische hoofdtelefoon met bluetooth-dongle

De in de VS gevestigde hoofdtelefoonbouwer HiFiMan heeft de Deva aangekondigd, een betaalbare open magnetostatische hoofdtelefoon die met een losse bluetooth-module draadloos gemaakt kan worden. De bluetooth-module heeft een accu met een capaciteit voor circa vier uur afspeeltijd.

HiFiMan Deva: bedraad of draadloos te gebruiken

HiFiMan heeft vandaag aangekondigd dat binnenkort de nieuwe Deva, een open magnetostatische hoofdtelefoon, op de markt zal komen. De nieuwe Deva is beschikbaar met een bluetooth / USB-dongle die draadloos high-res audio kan streamen. HiFiMan levert een gebalanceerde kabel mee voor bedraad gebruik.

“Net als zijn voorganger Ananda-BT, legt de Deva de lat voor draadloze audio hoger, maar tegen een redelijke prijs,”zo stelt Dr. Fang Bian, oprichter en CEO van HiFiMan Electronics. “Het maakt niet uit of de Deva wordt gebruikt met een bekabelde of draadloze verbinding, Onze Deva zal elke koptelefoon in zijn prijsklasse altijd overtreffen,” aldus de fabrikant.

De Bluetooth-dongle verandert de Deva in een krachtige draadloze hoofdtelefoon, met uitstekende dynamiek en kristalheldere audio. De dongle ondersteunt geavanceerde codecs met een hoge resolutie zoals LDAC en aptX-HD, waardoor hij goed geschikt is voor de meeste momenteel beschikbare high-definition streaming-apparaten. De afspeeltijd is ongeveer vier uur per oplaadbeurt.

Naast de draadloze connectiviteit kan de Bluetooth-dongle worden gebruikt als een krachtige geïntegreerde DAC / amp voor audiofiele prestaties van smartphones en andere apparaten met laag vermogen, eenvoudig door een USB-C-kabel aan te sluiten. De ingebouwde versterkermodule biedt tot 1 Watt per kanaal, en de tweekanaals high-fidelity DAC/filter zorgt voor een uitzonderlijk gedetailleerde sonische uitvoer, ongeacht de bron.

Als een directe afstammeling van het model Susvara en andere geavanceerde magnetostatische hoofdtelefoons van HiFiMan, heeft de Deva het Super Nano-diafragma van het bedrijf: een nano dik diafragma dat een bliksemsnelle respons levert die niet alleen verbluffende detailniveaus produceert, maar ook een ultralage vervorming, al;dus HiFiMan

De frequentierespons loopt van 20 Hz – 20 kHz, de gevoeligheid is 93,5 dB en de impedantie is 18 Ohm.

HiFiMan Deva: prijs en leveringinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de nieuwe Deva van HiFiMan leverbaar is. Ook hebben wij nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.


EDITORS' CHOICE