Marshall lanceert nieuwe True Wireless in-ears Motif ANC en Minor III

De Zweedse ontwerper en ontwikkelaar van hoofdtelefoons en luidsprekers Zound Industries International is uitbater van het merk Marshall Headphones. In navolging van de markttrends kondigde Zound de lancering aan van de nieuwe innovatieve Motif ANC en Minor III, die zich voegen bij de groeiende zee van True Wireless in-ear hoofdtelefoons. De twee producten die onder het merk Marshall Headphones zijn ontwikkeld, bouwen voort op de lancering van de Mode II eerder in 2021.

Marshall Headphones Motif ANC en Minor III

De nieuwe Marshall Motif ANC is bedoeld om “het grootste geluid in het kleinste pakket” te bereiken. Met een vorm die sterk doet denken aan de AirPods Pro in prachtig Marshall-zwart, stellen de Motif ANC-oordopjes gebruikers in staat om hun niveau van actieve ruisonderdrukking te kiezen en EQ-instellingen te regelen vanuit een speciale app, alles om de gebruiker de controle te geven. De Motif ANC onderscheidt zich ook door het feit dat hij 4,5 uur kan spelen met Active Noise Cancelling (ANC) aan en in de transportdoos die tevens dienst doet als powerbank zit nog eens twintig uur. De behuizing heeft overigens een IPX5-classificatie.

Ter vergelijking: de gelijktijdig aangekondigde nieuwe Minor III True Wireless oordopjes zijn nu het instapniveau voor het merk en bieden de basis AirPods-vorm in een product dat is gericht op het geluid zonder gedoe. De Minor III heeft tot 25 uur draadloze afspeeltijd en een IPX4-classificatie.

Volgens het bedrijf zal de Motif ANC de meer veeleisende gebruikers aanspreken met zijn uitstraling van “het grote podium in je zak” en het gemak van actieve ruisonderdrukking en transparantie voor een echt persoonlijke luisterervaring in een ontwerp dat is gemaakt voor de hele dag luisteren. De compacte Motif ANC oordopjes hebben een dynamische driver van zes millimeter, terwijl de Minor III Marshall-signatuurgeluid levert via de grotere dynamische drivers van twaalf millimeter. De Motif ANC heeft een afgedicht ontwerp en een behoorlijk niveau van passieve ruisonderdrukking, zelfs wanneer ANC is uitgeschakeld. De Minor III zit daarentegen wat losser in de oren. De Motif ANC-oordopjes worden geleverd met drie maten pasvormen.

De Motif ANC heeft een draagbare oplaadcassette die draadloos opladen ondersteunt en de oordopjes zijn aanraakgevoelig zodat gebruikers kunnen communiceren met muziek en oproepen kunnen aannemen via de ingebouwde dubbele microfoons. De IPX5 waterbestendige oordopjes zijn bestand tegen stromend water, terwijl de oplaadcassette in zakformaat IPX4 waterbestendig is.

Omdat de Minor III geen processor intensieve verwerking voor ANC hoeft te doen, speelt de Minor III circa vijf uur na één keer opladen en met de capaciteit van de opbergdoos tevens powerbank is dat ongeveer totaal 25 uur. De opbergdoos kan draadloos of met een USB-C-kabel worden opgeladen.

Beide modellen hebben een duidelijk zichtbaar wit Marshall logo op de behuizing, gebruiken sterke texturen die doen denken aan de gitaarversterkers van Marshall en zijn voorzien van de letter “M” op elke oordop, hetgeen de fans van het merk zal aanspreken, ook de gebruikers die niet eens gitaar spelen of niet weten wie Jim Marshall is.

Marshall Headphones Motif ANC en Minor III: prijs en leveringsinformatie

De Motif ANC heeft een adviesprijs van 199 euro, terwijl de Minor III voor 129 euro over de toonbank gaat.


EDITORS' CHOICE