Acoustic Energy AE320: slanke vloerstaande luidspreker

In 2018 presenteerde de in Groot-Brittannië gevestigde luidsprekerfabrikant Acoustic Energy de AE 300-productlijn. Het omvatte de vloerstaande luidspreker AE 309 en de compacte luidspreker AE 300. De nieuwe AE 320 bevat nu een volwaardige vloerstaande luidspreker. We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook zijn wij nog in afwachting van prijsinformatie voor de Benelux, maar de beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Acoustic Energy AE320: vlaggenschip van AE300-productlijn

De AE-300-productlijn van het Engelse Acoustic Energy bestaat uit vier modellen. De kleinste is de 300, een monitormodel. Daarna komen centermodel 307 en subwoofer 308. De 309 is een vloerstaander en deze laatste is door dit medium ongeveer een jaar geleden onderzocht. Lees ook onze recensie over de AE309 van Acoustic Energy. De AE320 is het nieuwe vlaggenschip van de AE300 productlijn en is het vijfde model.

Overigens is de AE300-productlijn de middelste lijn van Acoustic Energy. Onder de AE300-productlijn bevindt zich de AE100-lijn en aan de bovenkant bevindt zich de AE500-productlijn. Lees ook onze recensie over de AE520, het huidige topmodel van Acoustic Energy.

De slanke AE320 is naar eigen zeggen met zijn compacte afmetingen perfect voor middelgrote en grote ruimtes en is voorzien van drie woofers en een middentoner van 130 millimeter met conussen gemaakt van keramiek en aluminium. Het speciaal voor de AE320 ontwikkelde chassis worden gekenmerkt door dynamische weergave met verbeterd stralingsgedrag, nauwkeurige bas en zeer goede efficiëntie. De 28 millimeter aluminium tweeter biedt een hoog rendement en vertoont weinig neiging tot resoneren. De fabrikant omschrijft de optimalisatie van het stralingsgedrag als echt succesvol, waardoor nu een grotere luisterzone mogelijk is.

De stabiele 18 millimeter MDF-behuizing bestaat uit beproefde behuizingswapening, die is afgeleid van de Reference-serie. Het doel is om behuizingsresonanties te verminderen om een stabiel geluidsbeeld te produceren. Het sleufvormige basreflexkanaal aan de achterkant van de luidspreker verhoogt de basaanwezigheid en is ontworpen om luchtturbulentie te verminderen. De onderkant van de luidspreker is gevuld met een sandwichcomposietmix die bedoeld is om de demping te verhogen en kasttrillingen te verminderen. Het gewicht van de behuizing in combinatie met spikes van acht millimeter zorgt voor de vereiste stabiliteit.

Acoustic Energy AE320: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook hebben wij nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE