Roberts Blutune 300: hele complete tafelradio met cd-loopwerk en bluetooth-ontvanger

Het Britse Roberts bouwt radio’s sinds 1932 en heeft de Blutune 300 aangekondigd, een tafelradio voorzien van cd-loopwerk, FM-tuner, DAB+ en bluetooth-connectiviteit. De Blutune 300 is een modern ding die zelfs een QI-laadoppervlak heeft voor het draadloos opladen van daarvoor geschikte smartphones. De levering zou eind september 2021 moeten gaan beginnen.

Roberts Blutune 300

De nieuwe BluTune 300 van Roberts Radio heeft een compacte en akoestisch gecoördineerde houten behuizing die naar eigen zeggen de nieuwste audiotechnologie voor het beste stereogeluid bevat. Naast bronnen als een cd-loopwerk en een 3,5 mm AUX-ingang beschikt het elegante audiosysteem over DAB+, FM en bluetooth-connectiviteit. Het biedt ook een hoofdtelefoonuitgang aan de voorkant en een discreet geïntegreerd QI-oplaadoppervlak voor draadloos opladen van een smartphone.

Roberts Radio staat sinds 1932 voor goede radiotoestellen in het premium segment. De Britse fabrikant kenmerkt zich door een unieke combinatie van klassiek design, hoogwaardige materialen en de nieuwste technologie. Niet voor niets is de fabrikant de officiële leverancier van het Britse koningshuis met de titel “Fabrikant en leverancier van radio-ontvangers aan Hare Majesteit de Koningin en ZKH de Prins van Wales”. Deze laatste is er overigens niet meer.

De nieuwe BluTune 300 belichaamt ook de bedrijfsfilosofie om geen concessies te doen aan de geluidskwaliteit. De akoestisch op elkaar afgestemde behuizing, zes equalizerprofielen, afzonderlijk instelbare middentonen, hoge en lage tonen en krachtige stereoluidsprekers en basradiatoren zorgen voor een gebalanceerd en helder geluid, aldus Robets Radio.

Roberts Blutune 300: keus uit veel bronnen

De Roberts BluTune 300 heeft een ruime keuze aan audiobronnen. DAB+ en FM met een zendergeheugen voor 20 programmafavorieten openen de veelzijdige wereld van radio voor muziekliefhebbers. Het geplaatste cd-loopwerk leest gewone cd’s en cd’s met daarop MP3- en WMA-bestanden. Het audiosysteem ondersteunt ook het afspelen van MP3- en WMA-bestanden via een USB-poort aan de achterkant, die overigens ook mobiele apparaten lan opladen. De AUX-aansluiting zit ook aan de achterkant en ook bluetooth 5.0 is aan boord. Dit betekent dat de BluTune300 ook kan worden aangesloten op smartphones en tablets om via streaming-apps van muziek te genieten. De draaitafelmodellen RT100 of RT200 van Roberts kunnen ook worden gekoppeld.

Wat heeft de Blutune 300 niet? De Blutone 300 heeft geen netwerkconnectiviteit en kan dus geen internetradio ontvangen of muziek van streamingdiensten afspelen. Een smartphone of tablet kan via bluetooth internetradio of muziek van een streamingdienst naar de Blutune 300 zenden.

Roberts Blutune 300: wekker, snooze-timer en draadloos laden

Dankzij het klassiek stijlvolle design in een edele houten behuizing past de BluTune300 van Roberts in elke woonomgeving. Het audiosysteem is intuïtief te bedienen via een knoppenpaneel aan de bovenkant dat is voorzien van drukknoppen en draaiknoppen. Aan de voorkant bevindt zich een kleurendisplay. De Blutune 300 is ook te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening.

Natuurlijk kan de Blutune 300 ook op een nachtkastje worden geplaatst. Een wekker, snooze-timer en QI-oplaadoppervlak zijn ingebouwd. Hiermee kunnen compatibele mobiele apparaten via inductie worden opgeladen zonder een aparte kabel aan te sluiten. Plaats de smartphone gewoon op de betreffende markering op de houten behuizing en het laadproces begint.

Roberts Bltune 300: prijs en leveringsinformatie

De Roberts Radio BluTune300 heeft een adviesprijs van net geen 500 euro en is vanaf eind september 2021 verkrijgbaar in Cherry en Black Ash.

MERK

EDITORS' CHOICE