Roberts Radio viert jubileum met lancering van draaitafel RT100

Het Britse Roberts Radio is 85 jaar oud en viert dat met de lancering van een draaitafel genaamd RT100. De nieuwe draaitafel is een halfautomaat met snaaraandrijving. Het gaat om een compleet product, dus inclusief arm, element en stofkap.

Roberts Radio RT100

Roberts Radio is bekend van zijn draagbare radio’s en tafelradio’s. De RT100 is de tweede draaitafel in de 85-jarige geschiedenis van het bedrijf. De RT100 is duidelijk bedoeld als budgetmodel, maar het apparaat is wel compleet en startklaar.

De RT100 is een halfautomaat met snaaraandrijving. Het meegeleverde element is afkomstig van Audio Technica. Arm, contragewicht en stofkap worden ook meegeleverd. De koper hoeft geen phono-versterker te kopen want die zit al in de RT100. De RT100 kan ook worden verbonden met de multi-room producten uit de R-Line Series-productlijn van Roberts.

Er is ook nog een leuke kers op de verjaardagstaart: de RT100 is voorzien van een AD-converter en een usb-uitgang. Het muzieksignaal dat wordt opgepikt door het element kan dus met een computer worden gedigitaliseerd.

De RT100 zal vanaf augustus in Groot-Brittannië leverbaar zijn voor een bedrag van 250 Britse ponden. Prijzen en leverdata voor de rest van de wereld zijn nog niet bekend.

Roberts Radio

Roberts Radio is opgericht in 1932 door Harry Roberts en Leslie Bidmead. Aanvankelijk werden drie radio’s per week gebouwd in hun kleine winkel in Londen. De bedrijfsfilosofie? Doe geen concessies aan kwaliteit en probeer voortdurend de grenzen te verleggen. Roberts is tegenwoordig in handen van de Glen Dimplex Group en is naar eigen zeggen marktleider in Engeland voor wat betreft draagbare radio’s. Het bedrijf maakt ook multi-room luidsprekers.

MERK

EDITORS' CHOICE