Roberts RT200: complete draaitafel met element en koolstof arm

Het Engelse Roberts bouwt vooral tafelradio’s en draagbare radio’s maar het bedrijf heeft ook een tweetal draaitafels in zijn assortiment. Het laatste model is de RT200, feitelijk een doorontwikkeling van het eerste model RT100. De nieuwe RT200 is voorzien van een arm, element en stofkap en wordt speelklaar geleverd.

Roberts RT200

In de zomer van 2017 heeft het in Groot-Brittannië gevestigde Roberts de RT100 uitgebracht, een complete draaitafel die speelklaar wordt geleverd. De nieuwe RT200 is volgens de fabrikant het resultaat van doorontwikkeling van het eerste concept. Maar er zijn ook verbeteringen aangebracht.

De RT200 wordt aangedreven door een directe kwartsaandrijving in plaats van de eerder gebruikte riem. Volgens Roberts heeft de RT200 minder onderdelen en is hij daarom betrouwbaarder. Een riem (of snaar) moet bovendien periodiek worden vervangen. In plaats van aluminium is de toonarm gemaakt van koolstof en voorzien van verbeterde lagers. Roberts levert ook een element mee. De RT200 heeft een ATN-95 van Audio-Technica met een elliptische naalduitsparing. De RT100 heeft een ATN-3600L met een sferische snede. De nieuwe RT200 is ook visueel herzien en komt nu bijvoorbeeld met een aluminium front en metalen versieringen op de pootjes. De rubberen mat is dikker en zwaarder en versierd met Roberts-letters.

Net als de RT100 heeft de RT200 een ingebouwde phono-versterker die desgewenst overbrugd kan worden. Ook de AD-converter en de USB-aansluiting zijn gebleven zodat de gebruiker eventueel zijn vinyl kan digitaliseren. Een stofkap wordt meegeleverd.

Roberts RT200: prijs en leveringsinformatie

De RT200 staat op de website van Roberts te koop voor 350 Britse ponden. We hebben geen prijsinformatie voor de Benelux maar volgens de Duitstalige website zou de RT200 ongeveer 450 euro kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE