NIEUWSDual

Havoned gaat platenspelers van het Duitse merk Dual distribueren

Het Nederlandse Havoned heeft vanaf vandaag de distributie van het Duitse merk Dual voor de Benelux op zich genomen. Dual is een bekende naam binnen de branche en heeft 85 jaar ervaring met de productie van platenspelers. Dual heeft oog voor detail en gebruikt deze ervaring voor het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige platenspelers, aldus Havoned.

Dual: Duits bedrijf dat sinds 1935 draaitafels bouwt

De jarenlange ervaring van Dual gaat helemaal terug naar de vorige eeuw. Al ver voor de oprichting van Dual in 1935 ontwierpen de broers Steidinger, de grondleggers van het bedrijf, namelijk aandrijfsystemen voor platenspelers. Elke platenspeler die het bedrijf vanaf de start produceerde, werd voorzien van deze succesvolle, unieke Dual motor.

Tegenwoordig opereert het bedrijf vanuit de Duitse plaats Landsberg am Lech. Het Dual Design Centre is daar gevestigd en op deze locatie worden de platenspelers met veel precisie vervaardigd. Dankzij de intensieve samenwerking met regionale leveranciers voor hoogwaardige onderdelen creëert Dual platenspelers die in de smaak vallen bij de veeleisende consument.

Centraal in het gehele proces staan aandacht voor het verleden en de pure passie voor dit bijzondere product. De nieuwe platenspelers worden ontworpen met de meest moderne technologieën in combinatie met uitgebreide kennis en ervaring die al sinds het begin van de vorige eeuw wordt opgedaan.

Dual: het assortiment

Het assortiment platenspelers van Dual bestaat uit diverse modellen. Met onder andere de CS- serie betreedt Dual weer het internationale podium. De hoge kwaliteit van de componenten is een kenmerk die alle producten die Dual gemeenschappelijk hebben.

Dit geldt ook voor de CS 418, een instapmodel maar wel voorzien van hetzelfde draaiplateau als de duurdere modellen in het assortiment. De CS 518 is uitermate geschikt voor de echte liefhebber van vinyl. Deze platenspeler is namelijk uitgerust met een dubbel cardanische toonarm met pivot-kogellagers voor optimale precisie. Deze superieure toonarm kenmerkt zich door de hoogste precisie en betrouwbaarheid.

Meer weten? Kijk dan op www.dual.eu.


EDITORS' CHOICE