NIEUWSDual

Dual CS 418 en Dual CS 518: betaalbare speelklare draaitafels

Het Duitse draaitafelmerk Dual heeft twee nieuwe instap draaitafels aangekondigd genaamd CS 418 en CS 518. Beide modellen worden compleet geleverd, d.w.z. met arm, element en stofkap. Ze verschillen in prijs en de montage van de toonarm.

Dual CS 418 en CS 518

Beide modellen zijn handbediende, riemaangedreven platenspelers die worden aangedreven door een DC-servomotor via een  precisie-geslepen riem. De gebruiker kan het draaiplateau met een draaischakelaar 33 1/3, 45 en 78 rondjes per minuut laten maken.

Het materiaal van de behuizing is MDF met foliecoating. Het draaiplateau is gemaakt van gegoten aluminium en heeft een gewicht van 720 gram en een rubberen mat van 2,5 millimeter dik.

Dual heeft in de fabriek een element van het Deense Ortofon type 2M Red gemonteerd en beide modellen hebben ook een phono-versterker aan boord. De phono-versterker kan ook worden omzeild (met een knopje aan de achterkant) als de gebruiker een externe phono-versterker zou willen gebruiken.

Het belangrijkste verschil tussen de Dual CS 418 en CS 518 is de montage van de toonarm. Vergeleken met de wat eenvoudigere oplossing van de CS 418, heeft de Dual CS 518 een complexere, solide aluminium lagerconstructie met kogellagers meegekregen.

Beide modellen zijn voorzien van resonantie absorberende voeten en een afneembare stofkap.

Dual CS 418 en CS 518: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe draaitafels zijn per direct beschikbaar.

Dual CS 418: 499 euro
Dual CS 518: 649 euro

EDITORS' CHOICE