NIEUWSYamaha

Yamaha kondigt cd-speler CD-S303 aan

Het Japanse Yamaha heeft een nieuwe cd-speler aangekondigd genaamd CD-S303. Streamen is leuk maar het bezitten van een cd-verzameling is dat ook en die cd’s moeten eenvoudig kunnen worden afgespeeld. Yamaha’s CD-S303 is degelijk gebouwd en betaalbaar. De prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

Yamaha CD-S303: klassieke cd-speler

Met de Yamaha CD-S303 wordt een klassieke cd-speler aangekondigd – als opvolger van de CD-S300 – die is voorzien van een bescheiden en rustige uitstraling en tegelijkertijd geen fortuin mag kosten. De kleurvarianten zijn zwart en zilver, ook heel klassiek, met een front van geborsteld aluminium. Het afspelen van externe media in de vorm van USB-sticks wordt ook ondersteund. Dat is dan weer iets minder klassiek, maar wel heel handig.

Naar het schijnt zijn de cijfers t.a.v. de verkoop van vinyl de laatste maanden de hoogte in geschoten en er lijkt ook een opleving plaats te vinden van de verkoop van cd’s. Zou het aan de coronapandemie liggen en het feit dat mensen noodzakelijkerwijs veel thuis zijn geweest? Hoe het ook zij, de Yamaha CD-S303 is een speler die zich op de essentie probeert te concentreren en een potentieel groot aantal kopers wil aantrekken. Het apparaat speelt geperste cd’s af en ook cd-r's en cd-rw's. Een usb-stick moet de bestandsformaten WMA, MP3, LPCM, AAC of FLAC bevatten.

Verder heeft de nieuwste Yamaha ook een DA-converter ingebouwd die weergave in 24-bit/192 kHz kan verwerken. Het loopwerk is mechanisch ontkoppeld om trillingen te voorkomen. Yamaha spreekt hier van het “Laser Pickup Floating Mechanism”. De zogenaamde pure direct-modus, die ook bekend is van andere versterkers of ontvangers, kan direct worden geactiveerd via een schakelaar op het apparaat, evenals op de meegeleverde afstandsbediening. Onder andere het display wordt dan gedeactiveerd, maar ook de digitale aansluitingen.

Muzieksignaal verlaat de CD-S303 via een analoge cinch aansluiting of via één van de digitale aansluitingen (optisch of cinch) als de gebruiker een externe DA-converter wil gebruiken. Voor het overige is de CD-S303 een hele gewone cd-speler. Hoofdtelefoonaansluiting? Nee. Afspelen van sa-cd’s? Nee. Netwerkaansluiting? Nee, ook niet. Gewoon een cd laden en afspelen, daar is de CD-S303 voor gemaakt.

We weten niet wanneer de CD-S303 op de markt zal komen en voor welke prijs. Hij staat wel al op de website van Yamaha.

MERK

EDITORS' CHOICE