NIEUWS

Audiobeurs Axpona wordt verplaatst van 29-31 oktober 2021 naar 22-24 april 2022

De Amerikaanse audiobeurs Axpona die gepland stond voor eind oktober 2021 wordt uitgesteld. De organisatie hoopt dat de beurs circa zes maanden later wel doorgang kan vinden. De reden van het uitstellen van de beurs is natuurlijk niets anders dan de nog altijd heersende coronaproblematiek.

Audiobeurs Axpona wordt een half jaar uitgesteld

De organisatie van de Axpona (dat staat voor Audio Expo North America) heeft de bekende Amerikaanse audiobeurs in 2020 helemaal moeten annuleren vanwege de heersende coronapandemie. De editie voor 2021 stond aanvankelijk gepland voor eind augustus maar was al verplaatst naar eind oktober 2021. Deze week werd bekend dat ook deze datum niet haalbaar is. De organisatie hoopt dat de beurs over circa zes maanden alsnog kan plaatsvinden. Hieronder staat de persverklaring van de organisatie over de verplaatsing van de Axpona.

Axpona wordt verplaatst van 29-31 oktober 2021 tot 22-24 april 2022.

Gedurende deze lente en vroege zomer was het enthousiasme voor Axpona in oktober torenhoog. Bezoekers kochten kaartjes, exposanten maakten plannen en de media vroegen om hun perskaart. Maar de afgelopen weken zijn Covid-besmettingen in de VS, grotendeels als gevolg van de Delta-variant, opnieuw gestegen, hetgeen een negatief effect heeft gehad op het reisgedrag van consumenten en zakelijke reisbeslissingen.

Exposanten en aanwezigen reizen naar Axpona vanuit de hele Verenigde Staten en uit meer dan veertig andere landen. De afgelopen weken hebben veel leden van de gemeenschap ons verteld dat ze zich niet willen of kunnen binden aan Axpona in oktober.

Daarom hebben we samengewerkt met onze locatiepartner Renaissance Schaumburg om Axpona terug te brengen naar zijn traditionele lentetijdschema in 2022, 22-24 april, en we hebben toekomstige data vastgelegd van 14-16 april 2023 en 12-14 april 2024. We kijken uit naar volledige deelname in april met meer dan 200 luisterruimten, de Ear Gear Experience, Record Fair, Expo Hall, live concerten, netwerkevenementen en nog veel meer plezier voor kopers en verkopers van audioapparatuur van over de hele wereld om veilig te genieten.

Ten slotte ondersteunen we andere branchebijeenkomsten die dit najaar zoals gepland doorgaan. Wij zijn van mening dat zakelijke en consumentenevenementen in deze tijden met succes kunnen worden gehouden, zolang verantwoorde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen worden geïmplementeerd en nageleefd. Sterker nog, we kijken er naar uit om velen van jullie binnenkort te zien op een aantal van deze aankomende evenementen.

We zullen de komende dagen en weken contact opnemen met alle Axpona-deelnemers over de show in april. Mocht u direct vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Tickethouders kunnen Liz Smith bellen of vragen stellen en exposanten en sponsors kunnen Mark Freed bellen of vragen stellen.

Tot die tijd, blijf veilig en gezond en ondergedompeld in geweldig klinkende muziek!

Aldus de persverklaring van de organisatie van de Axpona.

Niemand kan in de toekomst kijken en wij dus ook niet. We hebben echter goede hoop dat de vaccinatiegraad m.b.t. Covid-19 de komende maanden zodanig zal stijgen dat het weer mogelijk zal zijn om een groot evenement zoals de Axpona veilig te kunnen organiseren. Wordt vervolgd.


EDITORS' CHOICE