NIEUWS

Axpona-beurs verplaatst van eind augustus naar eind oktober 2021

De Audio Expo North America, wellicht beter bekend als Axpona, die voor dit jaar stond gepland om eind augustus plaats te vinden in Chicago, is verplaatst naar eind oktober. De heersende coronapandemie zorgt voor de nodige onzekerheid als het gaat om de organisatie van binnenevenementen en dus ook voor de Axpona. Door de beurs nu alvast te verplaatsen hoopt de organisatie iets meer zekerheid te scheppen over het kunnen doorgaan van de beurs.

De heersende coronapandemie wordt nu weliswaar bestreden met grootschalige vaccinaties maar iedereen die het nieuws volgt kan lezen dat er nog een heleboel onzekerheid is als het gaat om beteugeling van het besmettingsgevaar en het daadwerkelijk uitroeien van de ziekte. Kunnen we komende zomer weer zorgeloos op vakantie of op zakenreis en de hele wereld over vliegen? Is het veilig om evenementen te organiseren waar grote aantallen mensen samenkomen, zoals op een beurs, een concert of een festival? Miogelijk, maar mogelijk ook niet.

De Axpona is voor fabrikanten en journalisten een belangrijk evenement, maar vanwege de afstand voor Europese consumenten wellicht niet de meest interessante audiobeurs. De Axpona is niet alleen een graadmeter voor de industrie, maar lijkt nu ook een graadmeter voor het houden van grootschalige evenementen in het algemeen. Vorig jaar is de Axpona eerst verplaatst en daarna geannuleerd. Dit jaar stond de beurs gepland om eind augustus plaats te vinden, maar de organisatie heeft het evenement verplaatst naar eind oktober.

Liz Miller Smith, de Event Director, verklaart als volgt: “We missen je persoonlijk te zien en zijn optimistisch dat we dit jaar allemaal weer kunnen samenkomen. Ons team volgt de uitrol van vaccins, internationale reisregels en nationale en lokale overheidsregels voor het houden van binnenevenementen in 2021 nauwlettend in de gaten. Op basis van dit holistische perspectief en gezien het feit dat de zomermaanden onvoorspelbaar blijven, hebben we besloten om van een gelegenheid gebruik te maken om Axpona 2021 twee maanden te verhuizen van 27 – 29 augustus naar 29 – 31 oktober 2021.

Onze enige prioriteit is om Axpona veilig te houden in 2021. Er is een toenemende bezorgdheid onder de organisatoren van evenementen dat grote indoorevenementen mogelijk pas in de herfstmaanden van 2021 veilig kunnen worden gehouden. Dus begin wanneer veel mensen zich veilig voelen bij het bijwonen van grote shows. Toen ons onlangs data van eind oktober werden aangeboden, hebben we ervoor gekozen om onze kans te vergroten om Axpona dit jaar in een veilige omgeving voor u te houden. De twee extra maanden zouden cruciaal moeten blijken te zijn, waardoor meer van het grote publiek kan worden gevaccineerd en de consument, de industrie en de pers sneller kunnen testen, zodat zij zich zekerder kunnen voelen. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om beurzen te observeren in andere industrieën die vóór ons opengaan,” aldus de verklaring van de organisatie van Axpona.

Meer weten? Kijk dan op de website van de Axpona.

Wordt vervolgd.


EDITORS' CHOICE