NIEUWSSony

Vakantiegeldactie: spotlight op de Sony Bravia XR A80J

Redactie Hifi.nl | 18 augustus 2021 | Fotografie Fabrikant | Sony | Importeur: Sony Nederland

In de zomermaanden lees je de laatste jaren een toegenomen aantal Hi-Visits, omdat we vanuit het idee van een vakantiegeldactie regelmatig dealers, distributeurs en fabrikanten benaderen om voor onze lezers iets bijzonders weg te zetten – bij voorkeur uiteraard tegen een scherpe prijs. In de jongste bijdrage aan die rubriek deze keer geen fysieke visit, maar – net als bij de deelname van PUURavd in Oostzaan – een spotlight op een product. Dat product is de Sony Bravia XR A80J, uit 's werelds eerste tv-lijn met cognitieve intelligentie aangedreven door de revolutionaire Cognitive Processor XR.

De Sony A80J OLED 4K HDR-tv’s zijn sinds enkele maanden op de markt, en nu verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux. Het OLED-model, beschikbaar in 55, 65 en 77 inch en onderdeel van de Bravia XR-serie met vernieuwde verwerkingsmethode, maakt gebruik van de beste beeld- en geluidstechnologieën van Sony. De A80J wordt namelijk aangedreven door de Cognitive Processor XR, het brein van de Bravia XR-lijn.

"Met deze serie biedt Sony de meest meeslepende belevenis op de markt," aldus de distributeur voor de Benelux. "Dit door middel van toonaangevende beeldkwaliteit, innovatief geluid en een prettige gebruikservaring verpakt in een premium TV." Aan de basis van dat alles: de Cognitive Processor XR.

Sony Cognitive Processor XR

De A80J werkt met een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan standaard AI: de tv bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer mensen objecten waarnemen, focussen zij onbewust op bepaalde punten. Door middel van cognitieve intelligentie verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij de A80J detecteert waar de ‘focuspunten’ in het beeld zich bevinden.

Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren, net zoals onze hersenen dat doen. Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat.

De Cognitive Processor XR kan ook de geluidspositie in het signaal analyseren, zodat het geluid exact overeenstemt met wat er zich op het scherm afspeelt. Daarnaast tovert de A80J elk geluid om tot 3D surround sound voor schitterend realisme en een geluidsveld waar je helemaal in opgaat. De processor leert, analyseert en begrijpt ongekende hoeveelheden data en optimaliseert op slimme wijze elke pixel, elk frame en elke scène – met het meest levensechte beeld en geluid dat Sony ooit heeft geleverd. | Lees ook onze review van de Sony XR-65A90J, de grote broer van de A80J en het vlaggenschip van de Bravia XR-lijn.

Sony XR A80J: specificaties

  • Uitzonderlijke OLED-beelden, zoals het menselijk oog deze waarneemt;
  • XR OLED Contrast: verbetert kleur en contrast in heldere gebieden, zodat u kunt genieten van uitzonderlijk inktzwarte contrasten en een extreme helderheid;
  • Cognitive Processor XR: begrijpt hoe mensen zien en horen en zorgt zo voor een overweldigende ervaring;
  • Acoustic Surface Audio+: verandert ieder geluid in een hoogwaardige, meeslepende geluidservaring dankzij het scherm dat werkt als de speaker. De subwoofers links en rechts zorgen voor krachtige bastonen, zodat u thuis kunt genieten van adembenemend bioscoopgeluid;
  • Voice Search: gebruik voice search om snel je favoriete content te vinden.

De BRAVIA OLED 4K HDR TV Serie A80J is beschikbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux en heeft een adviesprijs vanaf 2.050 euro voor de 55 inch-uitvoering. De A80J in 65 inch kost 2.850 euro. Kijk voor meer formaten, aanvullende informatie en een overzicht van dealers op de website van Sony. 


EDITORS' CHOICE