NIEUWS

Louis Vuitton Horizon Light Up: fraaie draagbare luidspreker, heel apart en heel duur

Modehuis Louis Vuitton heeft de Horizon Light Up aangekondigd. Nee, de Horizon Light Up is geen wierook dispenser of olielamp, ook geen UFO, maar een fraaie draagbare luidspreker die zou moeten dienen als artistiek middelpunt van je woonkamer of outfit. De Horizon Light Up onderscheidt zich met zijn uiterlijk van andere draadloze luidsprekers. Ook de prijs steekt ver uit boven die van vrijwel alle andere draadloze luidsprekers op de markt. Het kost een paar centen maar dan heb je ook iets aparts.

Louis Vuitton Horizon Light Up: draagbare draadloze luidspreker

Louis Vuitton heeft zijn volgende uitstapje naar technische producten onthuld. Het gaat om de bijna 3.000 dollar kostende Horizon Light Up Speaker, die minder op een gadget of een stuk high fashion lijkt en meer op een artefact van ongekende kosmische kracht uit de volgende Indiana Jones of Marvel film.

Volgens de makers is de Horizon Ligth Up niet alleen een fraai modeartikel maar ook een goed draadloze luidspreker. De Horizon Light Up is gemaakt van roestvrij staal, glas en leer en is voorzien van 35 LED’s. De symbolen en logo’s van Louis Vuitton zijn over het oppervlak verspreid. Het bedrijf zegt dat de Horizon Light Up is geïnspireerd op zijn eveneens buitenaards gevormde Toupie (een handtas), die wordt geleverd in een vergelijkbaar, UFO-achtig ontwerp, die met een verkoopprijs van meer dan 2.000 dollar in een vergelijkbare prijsklasse valt.

Ondanks zijn bizarre uiterlijk en astronomische prijskaartje, lijkt Louis Vuitton inderdaad een behoorlijk mooie luidspreker te hebben gebouwd, althans technisch gezien. De Horizon beschikt over een drie-inch subwoofer, twee 0,75 inch tweeters, drie microfoons voor spraakoproepen, tot 15 uur afspelen zonder opladen, een inbegrepen oplaad-/displaydock en zowel bluetooth 5.1 als AirPlay 2 voor draadloze audio. Opladen gaat via USB-C. Ja, voor een verkoopprijs van bijna 3.000 dollar mag je ook wel iets verwachten.

De Louis Vuitton Horizon Light Up kan nu worden besteld via de website van Louis Vuitton. De levering zal op 31 juli beginnen.


EDITORS' CHOICE