NIEUWSSony

Sony LSPX-S3: luidspreker met kaarslichteffect

Sony heeft de LSPX-S3 gelanceerd, de opvolger van de eerdere LSPX-S2. Is het een olielamp? Nee, de LSPX-S3 is een draadloze luidspreker die deels is gemaakt van glas. In de glazen buis is een lampje geplaatst voor kaarslichteffect. Twee exemplaren kunnen worden geconfigureerd als stereopaar. Vanaf augustus is de LSPX-S3 in de Benelux leverbaar.

Sony LSPX-S3

Sony's LSPX-S3 is deels luidspreker en deels lamp dankzij de glazen tweeter en de kaarslichtmodus. Wie dat niet interessant vindt, is wellicht wel geïnteresseerd in de tweeter van organisch glas. De LSPX-S3 maakt gebruik van wat Sony Advanced Vertical Drive Technology noemt. De drivers zijn bevestigd aan het uiteinde van de buis van organisch glas en trillen om het geluid in alle richtingen te verspreiden.

Sony beweert dat de LSPX-S3 heldere en krachtige hoge tonen produceert dankzij de tweeter van organisch glas. De middentoner heeft een diameter van 46 millimeter (dat is 11 millimeter groter dan middentoner in voorganger LSPX S2) en zorgt voor een goed uitgebalanceerd middenbereik, aldus Sony. De lage tonen krijgen ondersteuning van een passieve radiator.

De LSPX-S3 is ontvangt muzieksignaal via bluetooth 5.0 met AAC- en LDAC-technologie voor hoogwaardige geluidsoverdracht. Twee stuks Glass Sound Speakers kunnen als stereopaar worden geconfigureerd.

Dan is er ook nog de kaarslichtmodus voor de romantici, of als je zin hebt om de Sony LSPX-S3 mee te nemen naar de camping. Deze instelling zorgt voor een subtiele verlichting die flikkert als een kaars, helder voor algemeen gebruik of delicaat om 's avonds tot rust te komen of in de juiste stemming te komen. Natuurlijk kun je het licht zelfs synchroniseren om in de maat van de muziek te pulseren. De LSPX-S3 heeft vier verschillende verlichtingsmodi en 32 helderheidsniveaus. De helderheid wordt aangepast door simpelweg over de aanraaksensor te vegen.

De Glass Sound Speaker heeft een slaaptimer en kan je dus in slaap wiegen, herstel, spelen, zodat je kunt ontspannen met muziek en zacht licht. De LSPX-S3 heeft ook een ingebouwde microfoon. Dit betekent dat je hem kunt gebruiken om oproepen van een telefoon aan te nemen.

Opladen gaat via de USB C aansluiting. De opgegeven batterijduur is acht uur. De Sony LSPX-S3 is 94 x 289 millimeter groot en weegt 1,1 kilogram.

Sony LSPX-S3: prijs en leveringsinformatie

De Sony LSPX-S3 is leverbaar vanaf augustus en heeft een adviesprijs van 350 euro. Dat is 250 euro goedkoper dan het vorige model.

EDITORS' CHOICE