NIEUWSUltrasone

Ultrasone presenteert S-Logic 3 en nieuwe Signature hoofdtelefoons

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Ultrasone heeft zijn S-Logic techniek herzien en meteen drie nieuwe hoofdtelefoonmodellen uitgebracht, genaamd Signature Pulse, Signature Natural en Signature Master. Ultrasone claimt een degelijke constructie zodat de hoofdtelefoons geschikt zijn voor zwaar en intensief gebruik, bijvoorbeeld voor gebruik in een opnamestudio of achter de mengtafel van een DJ. De levering zal naar verwachting binnenkort beginnen.

Ultrasoon S-Logic 3

Met S-Logic 3 presenteert het Duitse Ultrasone de nieuwste generatie van zijn S-Logic-technologie en wil het bedrijf de lat voor authentieke hoofdtelefoonweergave hoger leggen. De zelfontwikkelde S-Logic techniek zorgt volgens de fabrikant voor een ruimtelijk effect en hoorbare diepteverloop. Met behulp van een speciaal ontwikkelde hoorgeometrie heeft de oorschelp de vorm gekregen voor het optimale geluidsbeeld. Op basis van studies konden de akoestici van Ultrasone het principe met S-Logic 3 perfectioneren.

Hoe werkt S-Logic van Ultrasone? Dankzij hun vinachtige vorm verdelen de nieuw ontwikkelde Double Deflector Fins (DDF) het geluid rechtstreeks op de driver en zorgen voor een realistisch stralingsgedrag in de oorschelpen. Het resultaat is volgens de makers een authentieke weergave van de kamerreflecties en een geluidsbeeld dat voor het eerst een objectieve beoordeling van de ruimtelijke verdeling van individuele signalen mogelijk maakt.

Ultrasone Signature Master: goud

De nieuwe Signature Master is uitgerust met een 40 millimeter titanium Mylar-membraan en heeft dus een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met die van de referentiehoofdtelefoons in de Edition-serie. Met de gesloten behuizing van stevig kunststof moet de hoofdtelefoon bijzonder geschikt zijn voor zwaar studiogebruik.

Voor draagcomfort vertrouwt Ultrasone op comfortabele oorkussens, die zich automatisch aanpassen aan de vorm van het hoofd, en de nieuwe S-Logic 3-technologie wordt ook gebruikt en is bedoeld om een nauwkeurige waarneming van de ruimtelijke verdeling van verschillende geluiden en/of toongebieden mogelijk te maken.

Tegelijkertijd moet de S-Logic technologie een aanzienlijke verlaging van het volume mogelijk maken, hetgeen samen met de ULE-technologie voor het afschermen van magnetische stralen zorgt voor langdurig gezond werk, zelfs gedurende lange tijd. De Signature Master-hoofdtelefoon is voorzien van een verguld naamplaatje.

Ultrasone Signature Natural: zilver

De Natural heeft een sterke, gesloten kunststof behuizing die zelfs harde klappen gemakkelijk kan weerstaan. Dankzij het Mylar-titaniummembraan biedt de hoofdtelefoon een frequentiebereik tot 40 kHz, zodat zelfs de fijnste boventoonstructuren kunnen worden ervaren.

Het Signature Natural is vooral gericht op mobiel gebruik en heeft een impedantie van 32 Ohm. Hierdoor is de koptelefoon ook te gebruiken op de hoofdtelefoonuitgangen van smartphones en laptops. Net als bij de Master heeft ook de Natural de nieuwe S-Logic 3-technologie. Het naamplaatje is gemaakt van verzilverd metaal.

Ultrasone Signature Pulse: brons

De gepresenteerde Pulse uit de Signature serie is bedoeld voor DJ's. Net als de andere twee modellen werkt het met de nieuw geïntroduceerde S-Logic-3-technologie.

Draaibare oorschelpen en de robuuste behuizing maken de hoofdtelefoon gemakkelijker op te bergen en als werkapparaat te gebruiken. Ook de Pulse heeft een prominent metalen naamplaatje, dat in de Pulse-uitvoering in brons is uitgevoerd.

Ultrasone Signature: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Signature hoofdtelefoons van Ultrasone met S-Logic 3-technologie zullen naar verwachting binnenkort geleverd kunnen worden. De Signature Pulse kost 549 euro, de Signature Natural 649 euro en de Signature Master gaat voor 949 euro over de toonbank.


EDITORS' CHOICE