NIEUWSSumiko

Sumiko presenteert nieuwe Blue Point No. 3 mc-elementen en meer

De Japanse elementbouwer Sumiko heeft de nieuwe Blue Point No. 3 mc-elementen gepresenteerd. De koper kan kiezen uit een high output of een low output versie. Ook heeft het bedrijf een 78-toeren element gelanceerd en een jubileumelement dat lijkt op Sumiko’s vlaggenschip. We hebben nog geen prijs- en leveringsinformatie voor de Benelux, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Sumiko Blue Point No. 3: mc-element, leverbaar met high output of low output

De Sumiko Blue Point No. 3 High en Sumiko Blue Point No. 3 Low draaitafelelementen vervangen de Blue Point No. 2. De behuizing is vergelijkbaar, maar volgens de bouwers is de Blue Point No. 3 is in staat om de generator van de cartridge effectiever dan ooit tevoren te vrijwaren van mechanische trillingen. Het resultaat is een betaalbaar ontwerp met bewegende spoel (MC) dat ongeëvenaarde details en stereoscheiding produceert, aldus de fabrikant. Beide modellen profiteren van een nieuw schaalontwerp en een soepel afgeschuinde voorkant die zorgt voor uitstekend zicht op de styluspunt bij montage.

De Blue Point No.3 High continueert Sumiko's geschiedenis van het bouwen van betaalbare, hoogwaardige mc-elementen die compatibel zijn met elke mm-phonotrap. De Sumiko Blue Point No.3 Low is de meest toegankelijke low-output mc-element.

Het frequentiebereik van beide versies van de Blue Point No.3 loopt van 13 Hz tot 35 kHz.

Sumiko Celebration 40 Phono Cartridge

De betaalbare Blue Point No. 3 modellen zijn niet de enige toevoegingen aan de Sumiko’s portfolio. De nieuwe limited-edition Celebration 40 Phono Cartridge wordt onthuld ter ere van Sumiko's veertigste verjaardag en is de nieuwste verfijning van de bekroonde Pearwood Celebration II. De Celebration 40 implementeert nu dezelfde solide, ultralage massa 75μm x 2,5μm Microridge stylus als het vlaggenschip Palo Santos Presentation.

Het toevoegen van de Microridge-stylus is onthullend als het gaat om microdetail en ruimtelijkheid, omdat het naar eigen zeggen de groef van de plaat op unieke wijze onverzettelijk vasthoudt, onberispelijk volgt en de helderheid van muziek weergeeft. De prachtige pruimenhouten body belichaamt nauwkeurig de geest van het Celebration-ontwerp en geeft een uitnodiging van euforie aan de luisterervaring. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 50 kHz.

Sumiko RS78: voor het aftasten van 78-toeren platen

Speel je nog met 78-toerenplaten? Ook in dat geval heeft Sumiko een interessant product. Sumiko's eerste 78 RPM stylus, het RS78 element, is een ware traktatie voor liefhebbers van vintage platen. Deze stylus geeft luisteraars de mogelijkheid om klassieke 10 inch 78-toerenplaten te draaien zonder de fysieke eigenschappen van de plaat te beschadigen.

De RS78 kan worden geïnstalleerd op de Rainier, Olympia en Moonstone Moving Magnet-cartridges, en stelt eigenaren van deze fantastische cartridges in staat om gemakkelijk en veilig 78 RPM-shellac-opnames af te spelen. 

Met de uitbreiding van het portfolio met deze vier nieuwe modellen zullen ook een aantal modellen komen te vervallen, waaronder de Blue Point No. 2, Blue Point Special EVO III en Blackbird High/Low Output phono-cartridges.

Sumiko Blue Point No. 3, Celebration 40 en RS78: prijzen en leveringsinformatie

Sumiko Blue Point No. 3, 2,5 mV MC High Output:    599 euro
Sumiko Blue Point No. 3, 0,5 mV MC Low Output:     599 euro
Sumiko Celebration 40, 0,5 mV MC:                        3.499 euro
Sumiko RS78 Mono 78 RPM stylus:                          199 euroEDITORS' CHOICE