NIEUWS

Overal Tidal luisteren

Dat Tidal de meest geliefde streamingsdienst onder de audiofielen is, heeft natuurlijk met de ongecomprimeerde geluidskwaliteit te maken. Nu is audiofiel wellicht wat overdreven, want ook muziekliefhebbers wereldwijd lopen met Tidal weg. De mogelijkheid van cd, hifi of zelfs high-res muziek streamen is een geweldige ervaring. Muziek streamen kan via verschillende aparaten. Denk aan Sonos, Bluesound of een Auralic. Maar onderschat niet de mogelijkheid om via de smartphone te streamen en te luisteren. Dat gebeurt tegenwoordig veel met draadloze headphones. Maar als je draadloos luistert, maak je dan ook gebruik van een draadloze oplader?

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Mobiel luisteren

Als je een echte muziekliefhebber bent, dan is de kans groot dat je overal en altijd wil genieten van goede kwaliteit audio. Nu Nederland en ook de wereld langzaamaan meer opengaat, zullen we ons ook meer gaan verplaatsten. We kunnen weer naar het terras, of een pretpark bezoeken. Misschien kan je binnenkort weer naar een festival of ga je liever naar de dierentuin. Hoe dan ook, je moet er eerst zien te komen. Waarschijnlijk zal je in de auto stappen en die kant afreizen. Toch zullen we allemaal weer moeten wennen aan reistijd. En die reistijd willen we het liefst gebruiken om goede muziek te luisteren.

Onderweg in de auto naar een streamingsdienst zoals Tidal luisteren, kan een uitdaging zijn. Er zijn meerdere manieren om via de smartphone, in de auto naar muziek te luisteren. Toch is daar wel 1 ding heel belangrijk bij, stroom. Als de batterij van je smartphone leeg is, dan kan je ook niet meer luisteren. Dus een autolader is geen slecht idee.

Smartphone aansluiten in de auto

De meest eenvoudige manier om in de auto naar muziek vanaf je smartphone te luisteren, is via oordopjes of een koptelefoon. Hier zitten echter wel nadelen aan. Om te beginnen de bediening. Om je smartphone veilig te bedienen, zal je een houder in de auto moeten plaatsen. Een ander groot nadeel is dat je geen geluid van je omgeving kan waarnemen. Een veel betere manier is je smartphone aansluiten op je autoradio. Moderne auto’s hebben vaak een usb aansluiting. Dit maakt het makkelijk om via je autoradio naar Tidal te luisteren. Ondersteunt je auto Android Auto of Carplay, dan heb je de mogelijkheid om je smartphone te bedienen via het touchscreen van je auto. Dit maakt het heel eenvoudig om naar je favoriete albums te luisteren in hi-res audiokwaliteit. Mocht je dit nu niet hebben, dan zijn er ook accessoires verkrijgbaar om via Bluetooth naar de autoradio te streamen. Een accessoire om via Bluetooth te streamen van met een 3.5 mm kabel worden aangesloten of de accessoire zet een FM frequentie uit. Hier moet je de autoradio op afstemmen en je kan via de smartphone naar hoge kwaliteit muziek luisteren.

Veilig in het verkeer

Veel mensen laten zich afleiden in het verkeer. Een grote boosdoener is tegenwoordig de smartphone. Door gebruik te maken van de juiste accessoires, kan je dit eenvoudig terug brengen tot een veilig niveau. Wil je de smartphone bedienen om muziek te luisteren? Gebruik dan altijd een houder voor in de auto.


EDITORS' CHOICE