NIEUWSSony

Sony Bravia X90J LED tv’s zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Benelux

De Bravia X90J LED 4K HDR-tv’s van het Japanse Sony zijn vanaf nu verkrijgbaar bij alle erkende dealers van Sony in de Benelux. De X90J is leverbaar met een beelddiagonaal van 50, 55, 65 en 75 inch en maakt gebruik van de nieuwste en beste beeld- en geluidstechnologieën van Sony.

Sony Bravia X90J

De X90J Bravia XR-serie gebruikt een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan conventionele artificiële intelligentie (AI). Hoe dan? De X90J wordt aangedreven door de revolutionaire Cognitive Processor XR voor een ongeëvenaard contrast met extreme helderheid en puur zwart. De Cognitive Processor XR is het brein van de nieuwe Bravia XR televisies. Tevens heeft de X90J de XR Contrast Booster. Deze maakt lichte gebieden lichter en donkere gebieden donkerder, zonder dat er details verloren gaan in schaduwen of overbelichting.

Naast beeldkwaliteit is geluidskwaliteit een niet te onderschatten onderdeel van de kijkervaring. De X90J 4K Full Array LED-tv is uitgerust met Sony Acoustic Multi-Audio en de fabrikant biedt daarmee naar eigen zeggen een Sound-from-Picture Reality ervaring. Dit reproduceert de positie van de geluidsbron zeer nauwkeurig, zodat het geluid direct uit de mond van de acteur lijkt te komen wanneer deze spreekt. Dankzij deze innovatie komt het geluid rechtstreeks van het scherm waardoor ervaring, actie en geluid in perfecte harmonie zijn.

Sony Bravia X90J: Cognitive Processor XR

De Bravia X90J werkt met een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan standaard AI: de tv bootst de manier waarop mensen dingen zien en horen na. Wanneer mensen objecten waarnemen, focussen zij onbewust op bepaalde punten. Door middel van cognitieve intelligentie verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij de X90J detecteert waar de 'focuspunten' in het beeld zich bevinden. Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren, net zoals onze hersenen dat doen. Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang volgens Sony aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat.

De Cognitive Processor XR kan ook de geluidspositie in het signaal analyseren, zodat het geluid exact overeenstemt met wat er zich op het scherm afspeelt. Daarnaast tovert de Bravia X90J elk geluid om tot 3D surround sound voor schitterend realisme en een geluidsveld waar je helemaal in opgaat. De processor leert, analyseert en begrijpt ongekende hoeveelheden data en optimaliseert op slimme wijze elke pixel, elk frame en elke scène, met als resultaat het meest levensechte beeld en geluid dat Sony ooit heeft geleverd, aldus de persverklaring van Sony.

Sony Bravia X90J: Bravia Core

De Bravia X90J 4K HDR LED-tv's zijn voorzien van de exclusieve Bravia Core-service. Deze content service is ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment (SPE). Entertainment en technologie komen hier samen voor een unieke Sony ervaring. Alle nieuwe Bravia XR modellen zijn uitgerust met Bravia Core, zodat entertainmentfans kunnen genieten van de nieuwste SPE Premium titels en klassiekers, evenals de grootste IMAX Enhanced collectie. Bravia Core is de eerste content service met Pure Stream technologie voor een vrijwel lossless, UHD BD-equivalente kwaliteit met streamingsnelheden tot 80 Mbps.

Meer weten over de functies, techniek en beeld- en geluidskwaliteit van de Sony Bravia X90J? Lees dan onze recensie over de Sony XR 65A90J.

Sony Bravia X90J: prijzen en leveringsinformatie

De Bravia LED 4K HDR TV Serie X90J is vanaf nu beschikbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux voor de volgende adviesprijzen:

Sony XR-50X90J (50 inch):  1.350 euro
Sony XR-55X90J (55 inch):  1.450 euro
Sony XR-65X90J (65 inch):  1.900 euro
Sony XR-75X90J (75 inch):  2.800 euro

EDITORS' CHOICE