NIEUWS

Violectric HPA V340: gebalanceerde hoofdtelefoonversterker

De HPA V340 is de nieuwste hoofdtelefoonversterker van het Duitse audiomerk Violectric. De HPA V340 is een gebalanceerde hoofdtelefoonversterker met voorversterkerfunctie. Het apparaat is puristisch van opbouw en heeft uitsluitend analoge schakelingen aan boord.

Violectric HPA V340

Volgens de fabrikant heeft de nieuwe HPA V340 de nieuwste technieken boord om alle soorten dynamische en magnetostatische hoofdtelefoons aan te sturen. De circuits zijn afgekeken van de duurdere HPA V550. Met deze technologie biedt de HPA V340 van Violectric, een merknaam van Lake People, niet alleen een van de krachtigste hoofdtelefoonversterkers op de markt, maar ook de laagst mogelijke ruis.

Bovendien werkt de HPA V340 intern met een bedrijfsspanning van 50 Volt zodat het aansturen van een hoofdtelefoon met een hoge impedantie geen uitdaging is. Vanwege het hoge uitgangsvermogen kunnen ook de meeste veeleisende hoofdtelefoons worden aangestuurd, ook modellen met een lage impedantie of magnetostatsische modellen. Een hoge dempingfactor maakt de HPA V340 bij uitstek geschikt om zelfs de moeilijkste koptelefoons te bedienen zonder deze te beïnvloeden, met garantie voor een compromisloze frequentierespons.

Op het front zijn een tweetal 6,3 millimeter jackplug aansluitingen gemonteerd alsmede een vierpins XLR-aansluiting. De HPA V340 is aan de achterzijde voorzien van een gebalanceerde en ongebalaceerde uitgang en kan daarom makkelijk in een groter systeem worden opgenomen, bijvoorbeeld tussen voor- en eindversterker.

Violectric HPA V340: prijs en leveringsinformatie

De Violectric HPA V340 is per direct leverbaar voor net geen 1.800 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Violectric.


EDITORS' CHOICE