NIEUWSEsoteric

Esoteric N-05 XD: DA-converter, streamer, voorversterker en hoofdtelefoonversterker

Het Japanse Esoteric heeft de N-05 XD aangekondigd. De nieuwe N-05 XD is eigenlijk vier apparaten in één behuizing, t.w. een DA-converter, netwerkspeler, hoofdtelefoonversterker en voorversterker. De gebruiker heeft digitale en analoge ingangen tot zijn beschikking en op het frontpaneel zijn twee hoofdtelefoonaansluitingen gemonteerd. Naar verwachting zal de levering in de zomer van 2021 gaan beginnen. De koper kan straks kiezen uit een zwarte of zilverkleurige uitvoering.

Esoteric N-05 XD: hoogwaardig combiapparaat

Esoteric’s N-05 XD plaatst zichzelf het liefst in het centrum van een hoogwaardige set van audiocomponenten. Feitelijk is alleen een eindversterker en een set luidsprekers nodig – of een set actieve luidsprekers – en het muziek afspelen kan beginnen.

De DA-converter is volgens de fabrikant gebaseerd op de techniek van de Master Sound Discrete DAC van de Grandioso D1X. De techniek is volledig in huis ontworpen. Esoteric heeft niet geheel verrassend meer eigen techniek aan boord geplaatst. Zo is er ook de Esoteric OVCS volumeregeling, het hart van de voorversterker. Het Esoteric-HCLD circuit vormt het uitgangsbuffercircuit dat transmissiecapaciteit en snelheid nastreeft, cruciaal voor analoge uitgangscircuits. Deze supersnelle elementen met een responssnelheid van 2.000 Volt / ?s in doorvoersnelheid bereiken de dynamiek van muziek met een adembenemende realiteit. Esoteric’s ES-LINK is de implementatie van een analoge ingang / uitgang die unieke stroomoverdracht mogelijk maakt.

De N/05 XD heeft een hoogwaardige hoofdtelefoonversterker aan boord. Op het front zijn een 6,3 millimeter jackplugaansluiting gemonteerd alsmede een vierpins XLR-connector voor een gebalanceerde hoofdtelefoon. Het HCLD-buffercircuit is geschikt voor hoofdtelefoons tot 600 Ohm. Voor wie de klok van de N 05 XD niet nauwkeurig genoeg zou vinden, is er de mogelijkheid om een externe klok aan te sluiten. Hierdoor kan de N-05XD synchroniseren met een zeer nauwkeurige 10 MHz Master Clock. Die heeft Esoteric ook in het portfolio.

De N-05 XD heeft meerder ringkerntransformatoren aan boord, waaronder een ringkerntransformator met een diameter van circa tien centimeter voor de DA-converter en de streamer. Het display en de besturing hebben ook een eigen voeding die losstaat van de audiocircuits. De behuizing is gebouwd als een tank: zwaar en trillingvrij.

De N -05 XD ondersteunt Tidal Spotify en Qobuz en kan ook muzieksignaal via bluetooth ontvangen.

De levering zal naar verluidt in de komende zomer gaan beginnen in een naar keuze zwarte of zilverkleurige uitvoering. Een fraaie en functionele IR-afstandsbediening wordt meegeleverd. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. Meer weten? Kijk dan op de website van Esoteric.

MERK

EDITORS' CHOICE