Cambridge Melomania 1+: draadloze in-ears met langere batterijduur

Het Britse audiobedrijf Cambridge Audio heeft een nieuwe versie van zijn in-ear model hoofdtelefoon Melomania 1 uitgebracht. De nieuwe in-ear hoofdtelefoon heet Melomania 1+ en het grootste verschil met de vorige versie is de verbeterde batterijduur. De Melomania 1+ heeft dezelfde introductieprijs van 130 euro als destijds voorganger Melomania 1. Deze laatste is nu overigens in prijs verlaagd en kost volgens de website van Cambridge net geen 100 euro.

Cambridge Melomania 1+: volledige draadloze in-ears met oplaaddoosje

De Melomania 1+ is dus de opvolger van het model Melomania 1 van Cambridge Audio. De nieuwe volledig draadloze oordopjes zijn voorzien van app-bediening, aanpasbare EQ-instellingen en de innovatieve High Performance Audio Mode van het bedrijf.

Cambridge Audio heeft vastgehouden aan de regel “als het niet kapot is, repareer het dan niet”. De nieuwe Melomania 1+ lijkt nauwelijks lijkt te zijn in vergelijking met zijn voorganger. Er zijn echter wel wijzigingen aangebracht: de oplaadcassette beschikt nu over een snelladende USB-C-poort en de oordopjes kunnen negen uur muziek maken. Het transportdoosje zou goed moeten zijn voor totaal 45 uur aan muziekplezier.

Naast het krijgen van meer pasvormen van traagschuim in de bundel, is het belangrijkste vernieuwing voor de Melomania 1+ de nieuwe Melomania iOS- en Android-app. De gebruiker kan de EQ-instellingen aanpassen, het batterijniveau van elk oordopje controleren, onvindbare oordopjes op een kaart lokaliseren en firmware-updates ontvangen.

Bovendien geeft de app ook de Melomania 1+ oortelefoons Cambridge Audio's High Performance Audio Mode-technologie, die blijkbaar dezelfde versterking gebruikt als in de gerenommeerde CX-reeks stereoversterkers van het bedrijf, een functie die is geïntroduceerd voor het in-ear model Melomania Touch.

Voor de rest is er weinig nieuws onder de zon. De oordopjes wegen nog steeds 4,6 gram. Ze hebben nog steeds een IPX5-classificatie, zijn zo ongevoelig voor regen en zweet en leveren muziek via 5,8 mm-drivers met grafeen. Bovendien is het echt draadloze ontwerp voorzien van bluetooth 5.0 technologie en ondersteuning van AAC- en aptX codecs.

Cambridge Audio Melomania 1+: prijs en leveringsinformatie

De Cambridge Audio Melomania 1+ is verkrijgbaar in een zwarte of een witte uitvoering en is nu verkrijgbaar voor net geen 130 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE