Cambridge Melomania Touch: draadloze in-ear hoofdtelefoon

Het Britse Cambridge Audio heeft de Melomania Touch onthuld. De nieuwe Melomania Touch echt draadloze oordopjes zijn bedoeld om voort te bouwen op het succes van de Melomania 1 door een nieuw ontwerp aan te bieden met aanraakbediening, app-ondersteuning, extra lange batterijduur en een nieuwe High Performance-modus. Natuurlijk wordt een transportdoos die tevens dienst doet als oplaadstation meegeleverd. Begin januari 2021 kan de Melomania Touch worden geleverd in een zwarte of witte kleur. 

Cambridge Audio Melomania Touch: draadloze oordopjes

Cambridge Audio heeft ongeveer anderhalf jaar geleden de Melomania 1 uitgebracht, volledig draadloze in-ears geschikt voor sporters geleverd met een bijpassende transportdoos die tevens functioneert als oplaadstation en power bank. De Melomania 1 vormde het vertrekpunt van de ontwikkeling van de Melomania Touch.

Melomania betekent zoiets als “gek  op muziek”. De op maat gemaakte drivers van zeven millimeter zijn verbeterd met grafeen, een lichtgewicht materiaal dat door de ingenieurs van Cambridge Audio is geselecteerd vanwege zijn sterkte en stijfheid. De draadloze oordopjes hebben ondersteuning van bluetooth 5.0 plus de nieuwste AAC- en aptX-codecs. Alle smartphonegebruikers krijgen dus hoogwaardige draadloze audio zonder signaalonderbreking, zelfs in drukke gebieden. Bovendien zou de toevoeging van twee hoogwaardige microfoons en Qualcomm's Clear Voice Capture (cVc) ruisonderdrukkingstechnologie moeten zorgen voor heldere, duidelijke spraakoproepen zonder achtergrondruis. De nieuwwe in-ears hebben overigens geen active noise cancelling (ANC) aan boord. Cambridge Audio heeft ervoor gekozen om zich te concentreren op het verbeteren van de kwaliteit van het daadwerkelijke geluid dat de luisteraar krijgt bij een echt draadloos ontwerp.

De Melomania Touch heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een geheel nieuw ontwerp met aanraakbediening. De behuizingen zijn gemaakt om de perfecte combinatie van langdurig comfort, geluidsisolatie en meeslepende geluidskwaliteit te garanderen. Ze hebben een lichtgewicht ontwerp – elk oordopje weegt net geen zes gram – en worden geleverd met meerdere siliconen pasvormen waarmee je de perfecte, nauwsluitende pasvorm kunt vinden.

Tik gewoon op de oordopjes om muziek af te spelen en te pauzeren, nummers over te slaan, het volume te wijzigen, handsfree te bellen, de Transparantiemodus in te schakelen om meer van je omgeving op te nemen. Ondersteuning van Siri en Google Assistant is ingebouwd.

Cambridge Audio Melomania Touch: IPX-certificering en lange accuduur

Dankzij de IPX4-certificering is de Melomania Touch in-ears ook beschermd tegen water en zweet, zodat de koptelefoon bestand is tegen een plotselinge regenbui of een zweterige trainingsroutine.

De oordopjes worden ook geleverd met een nieuwe compacte oplaaddoos, afgewerkt in eersteklas microvezelleer met een snelladende USB-C-poort. Op papier ziet de batterijduur er uitstekend uit: 50 uur is de claim, waarmee de levensduur van 45 uur van het eerdere model wordt verlengd.

In de energiebesparende modus hebben de echt draadloze Melomania Touch-oordopjes een batterijduur van negen uur na één keer opladen. De oplaad- en transportdoos is ook een powerbank waarmee de Melomania Touch meer dan vier keer kan worden opgeladen, hetgeen resulteert in nog eens 41 uur draadloos luisteren. Zelfs in de High Performance Audio-modus hebben de technici van Cambridge Audio naar verluidt tot zeven uur batterijduur bereikt op de oordopjes en tot 33 uur via de oplaadcassette.

Een andere nieuwe functie is de Transparantiemodus, die omgevingsgeluid van buitenaf toelaat, zodat de gebruiker zich bewust wordt van zijn omgeving terwijl hij tegelijkertijd van muziek kan genieten. De Transparantiemodus in- of uitschakelen gaat met de aanraakbediening op de oordopjes en de transparantieniveaus kunnen worden aangepast in de Melomania-app.

Cambridge Audio Melomania Touch: prijs en leveringsinformatie

Vanaf begin januari 2021 is de nieuwe Melomania Touch leverbaar in een zwarte of witte uitvoering. Ze gaan straks voor 140 euro over de toonbank. Dat is 10 euro meer dan voor de Melomania 1.

MERK

EDITORS' CHOICE