NIEUWSSonoro

Het nieuwste muzieksysteem van Sonoro heet Primus

Het Duitse Sonoro heeft de Primus aangekondigd, een alles-in-één stereo tafelradio die feitelijk alleen een netsnoer nodig heeft om muziek te kunnen gaan maken. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth, wifi, de FM-antenne of een LAN-kabel. De Primus heeft uitgebreide radiofuncties en streamingfuncties aan boord. Vanaf eind maart zou de levering moeten gaan beginnen. 

Sonoro Primus: complete en potige tafelradio

Sonoro is specialist in het bouwen van hoogwaardige tafelradio’s. Het Duitse bedrijf bouwt monomodellen voor op een nachtkastje naast het bed maar ook stereomodellen die voorzien zijn van heel veel muziekfuncties. Lees ook onze recensie over de Sonoro Prestige. Het nieuwste model is de Sonoro Primus. De Primus lijkt een beetje op de Prestige. Het meest in het oog springende verschil is het feit dat de Primus geen cd-loopwerk aan boord heeft. Voor het overige heeft de Primus veel weg van de Prestige.

Sonoro Primus: dynamisch geluid

De Somoro Primus heeft vijf drivers aan boord: twee tweeters van 0,75 inch, twee middentoners van drie inch en een krachtige 5,25 inch subwoofer die een voor stroming geoptimaliseerde basreflexbuis heeft voor een sensationele geluidservaring. Bovendien is er een met software geoptimaliseerde digitale geluidsprocessor (DSP) van de nieuwste generatie aan boord. Voor een tafelradio heeft de Primus heel veel versterkervermogen. De tweeters en middentoners hebben ieder een eigen versterker van 20 Watt en de subwoofer heeft 40 Watt tot zijn beschikking.

De Primus biedt een breed scala aan aansluitingen, functies en muziekbronnen. Dit omvat FM en DAB + digitale radio en toegang tot meer dan 25.000 internetradiostations en podcasts wereldwijd. Streamingdiensten zoals Spotify Connect, TIDAL, Napster, Amazon Music, Qobuz en Deezer kunnen worden gebruikt door de Primus. Qualcomm aptX bluetooth maakt draadloze muziekweergave van de hoogste kwaliteit mogelijk en de bidirectionele bluetooth-verbinding voor draadloze bluetooth-hoofdtelefoons laat de luisteraar volledig onderdompelen in de muziek.

De Primus heeft ook een analoge en een digitale ingang. Muziek kan ook vanaf een aansloten USB-stick worden afgespeeld. Op de voorkant is een hoofdtelefoonuitgang gemonteerd.

Sonoro Primus: intuïtieve bediening, elegant design

De Primus is altijd ongecompliceerd en gemakkelijk te gebruiken - niet in de laatste plaats dankzij de praktische directe selectieknoppen op het elegante volledig metalen front. De met de hand geschuurde houten kast met de typische afgeronde hoeken is afgewerkt met hoogwaardige pianolak. Voor muziekliefhebbers die houden van krachtig geluid, elegant huisontwerp, moderne technologie en eenvoudige bediening, is de Primus, ontwikkeld en ontworpen in Duitsland, het design audiosysteem bij uitstek.

De Primus weegt 9,8 kilogram en meet 153 x 450 x 258 millimeter (H x B x D).

Sonoro Primus: prijs en leveringinformatie

De Sonoro Primus is naar verwachting leverbaar vanaf eind maart 2021 in mat zwart met een zwarte voorkant. De adviesprijs is net geen 700 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE