Falcon Acoustics kondigt Q7 MiniMonitor Kit aan

Het Britse Falcon Acoustics voegt de Q7 MiniMonitor toe aan zijn Complete @ Home-serie. De Q7 is een bouwpakket waarvan de onderdelen nog geassembleerd moeten worden tot twee tweeweg monitorluidsprekers. Een soldeerbout is niet nodig en het nodige gereedschap wordt meegeleverd. De koper bespaart niet alleen op de assemblagekosten, maar ziet meteen hoe een monitorluidspreker in elkaar wordt gezet.

Falcon Acoustics Q7: zelf in elkaar te zetten set tweeweg luidsprekers

Wie wil weten hoe wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een luidspreker, kan daar de nodige literatuur op naslaan.Een belangstellende zou ook een bestaande luidspreker helemaal uit elkaar kunnen halen. Wellicht is het dan een beter idee om een bouwpakket te kopen en dat in elkaar te zetten. Uiteraard heeft de fabrikant dan al het nodige rekenwerk gedaan en ontwerpkeuzes gemaakt, maar de bouwer kan wel van dichtbij zien hoe zijn luidspreker wordt opgebouwd en met welke onderdelen.

Het in Groot-Brittannië gevestigde Falcon Acoustics heeft de Q7 MiniMonitor toegevoegd aan de hoogwaardige “Complete @ Home”-productlijn van het bedrijf. Net als het eerdere model IMF100, is de Q7 klaar voor thuismontage. Solderen is niet nodig voor dit tweeweg ontwerp en alle tools die je nodig hebt worden meegeleverd. Verder wordt de assemblage begeleid door een online instructiehandleiding en YouTube-video.

Gemaakt in dezelfde fabriek als de beroemde Falcon Acoustics BBC LS3/5a, heeft de Q7 een vergelijkbare intonatie, maar een basuitbreiding toegevoegd aan de beroemde helderheid en inzicht van de LS3/5a met een geclaimde frequentierespons van 60 Hz tot 20 kHz +/- 3dB en 83 dB / 2,83 Volt / 1 meter gevoeligheid. Net als de LS3/5a heeft de Q7 een impedantie van 15 Ohm.

Falcon stelt dat de Q7 Mini-Monitor een upgrade is van de originele Q7-kit, ontworpen door Malcolm Jones en jarenlang verkocht door Falcon. Het nieuwe Q7-zelfassemblageproject wordt compleet geleverd met kasten van Baltisch berkenhout van Italiaanse kwaliteit die speciaal zijn verlengd tot voorbij de LS3/5a-maat om een optimaal Q = 0,7-systeem te produceren, hetgeen volgens de fabrikant resulteert in extra bas (+ 2dB @ 50 Hz) in vergelijking met de LS3/5a. De afmetingen zijn 309 x 190 x 230 millimeter en het eindresultaat weegt zes kilogram per stuk. De koper kan kiezen uit een afwerking in rozehoutfineer, walnoothoutfineer of een “Natural wood” fineer.

Het nieuwe Complete @ Home-model van het bedrijf bevat de Falcon B110 Bextrene Cone-basdriver en T27 Mylar-dome-tweeter in bij elkaar passende paren, zoals gebruikt door de Falcon LS3/5a. Een Falcon 23.2 in de fabriek gemonteerde voorbedrade crossover is ook inbegrepen, die het originele Malcolm Jones-ontwerp weerspiegelt, maar is gerangschikt op een modern meerlaags bord.

De magnetisch bevestigde stoffen roosters zijn bevestigd aan een keuze uit natuurlijke walnoot of palissander gefineerde schotten. Aan de achterkant vind je hoogwaardige vier millimeter vernikkelde aansluitingen. In slechts twee uur tijd heeft de koper volgens de fabrikant een systeem van ongeëvenaarde herkomst opgebouwd dat klaar is om een leven lang muzikaal plezier te bezorgen.

Falcon Acoustics Q7 MiniMonitor: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de Falcon Acoustics Q7 MiniMonitor ook zal worden ingevoerd in de Benelux en hoeveel hij dan zou kosten. Deze Complete @ Home kit heeft in Groot-Brittannië een adviesprijs van 995 Britse ponden, inclusief gereedschap en BTW en is nu verkrijgbaar. De prijs wordt beïnvloed door de gekozen afwerking en eventuele opties. Tygan-frontgrilles en upgrade-opties voor Q7 Silver Badge-cross-over zijn ook beschikbaar.

Een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele invoerrechten en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE