NIEUWSSonus faber

Sonus faber Maxima Amator: tweeweg vloerstaande luidspreker

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber heeft een nieuwe tweeweg vloerstaande luidspreker gelanceerd genaamd Maxima Amator. De nieuwe Maxima Amator is het derde lid van de Heritage-productlijn, maar het is de eerste vloerstaander in deze lijn. We weten nog niet wanneer precies de levering van de nieuwe Maxima Amator gaat beginnen en ook zijn wij nog in afwachting van prijsinformatie voor de Benelux. De beschikbare informatie willen wij alvast delen met onze lezers.

Sonus faber Maxima Amator: tweeweg vloerstaande basreflex luidspreker

De Italiaanse luidsprekerfabrikant Sonus faber heeft eerder de tweeweg monitormodellen Electa Amator III en de Mimima Amator II uitgebracht. De nu gelanceerde vloerstaande Maxima Amator is het derde lid van de Heritage-productlijn.

De kast van de Maxima Amator is gemaakt van massief hout. Naar eigen zeggen is een moderne houtdroogmethode gebruikt, alsmede een flexibele lijm en nieuwe CNC-freestechnieken.  Al met al heeft de Maxima Amator een gewicht van 38 kilogram. De afmetingen zijn 1.120 x 300 x 350 millimeter (H x B x D).

Sonus faber heeft bewust gekozen voor een tweeweg ontwerp. Een tweeweg ontwerp heeft minder drivers en een eenvoudiger cross-overfilter en dat biedt technische en klankmatige voordelen. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 35 Hz tot 35 kHz. De cross-overfrequentie ligt op 2,1 kHz. De gevoeligheid is 88 dB (2,83 Volt / 1 meter). De impedantie is vier Ohm. De 28 millimeter tweeter is overigens dezelfde als in de andere leden van de Heritage-productlijn. De middentoner/woofer met een diameter van 180 millimeter zit ook in de Electa Amator III.

De fabrikant benadrukt dat een luidspreker niet alleen een technisch ding is. Uitgebreide en langdurige luisterproeven hebben het uiteindelijke ontwerp en de details van de Maxima Amator bepaald.

Naar verluidt zal de nieuwe Maxima Amator in de loop van december op de markt komen. Prijsinformatie:

Electra Amator III Euro 4.999,00 p/s

Minima Amator II Euro 1.999,00 p/s

Maxima Amator Euro 7.499,00 p/s

 

MERK

EDITORS' CHOICE