NIEUWSSonus faber

Sonus faber toont Minima Amator II op High End München

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber heeft een nieuwe monitorluidspreker genaamd Minima Amator II aangekondigd. De nieuwe Minima Amator II is lid van de Heritage Collection waar de eerder uitgebrachte Electa Amator III ook lid van is. Op de High End audiobeurs in München deze week zal het publiek de luidspreker voor het eerst mogen bewonderen. Vanaf juni 2019 is hij te koop. 

Sonus faber Minima Amator II: monitorluidspreker

Sonus faber heeft in het najaar van 2018 de Electa Amator III uitgebracht. De nieuwe Minima Amator II is ook onderdeel van de Heritage Collection maar kost een stuk minder dan de Electa Amator III. De Minima Amator II is feitelijk afgeleid van de Minima Amator die in 1992 het levenslicht zag, maar volgens de maker heeft de luidspreker de nodige nieuwe en innovatieve technologie.

De kast is gemaakt van massief walnoothout. Het front is afgewerkt met leer, zoals Sonus faber wel vaker doet. Ook de achterkant is afgewerkt met leer. De basreflex poort bevindt zich aan de achterkant. De Minima Amator II is een boekenplankmodel, maar kan desgewenst op een stand geplaatst worden.

De tweeter heeft silk dome met een diameter van 28 millimeter en een techniek die door Sonus faber DAD (Damped Apex Dome) wordt genoemd. Het cross-overfilter is gebouwd volgens de Paracross topologie. De woofer middentoner heeft een diameter van 15 centimeter en is voorzien van een conus gemaakt van een mix van papier en andere natuurlijke vezels. Het frame is gemaakt van aluminium.

Voor het overige heeft Sonus faber nog weinig gegevens vrijgegeven over de Minima Amator II. We zullen dus even moeten wachten tot we de stand bezoeken en je meer kunnen vertellen.

Sonus faber Minima Amator II: prijs en leveringsinformatie

De Minima Amator II is leverbaar vanaf juni 2019 en gaat voor 4.000 euro per paar over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE