NIEUWSSonus faber

Sonus faber Electa Amator III: tweeweg monitorluidspreker, te zien op RMAF

De Italiaanse luidsprekerbouwer Sonus faber viert dit jaar zijn 35e verjaardag en doet dat onder andere door de lancering van de Electa Amator III, een tweeweg monitorluidspreker. Volgens Sonus faber is de Electa Amator III het resultaat van Italiaans vakmanschap en 35 jaar ervaring met het bouwen van luidsprekers. De nieuwe luidspreker wordt voor het eerst aan het publiek getoond op het aanstaande Rocky Mountain Audio Fest in de Amerikaanse stad Denver. In november 2018 zou hij in de winkel moeten liggen. 

Sonus faber Electa Amator III: derde generatie van de Electa Amator

Het Italiaanse Sonus faber heeft in 1987 de Electa Amator uitgebracht. Deze luidspreker werd in 1997 opgevolgd door de Electa Amator II. De nieuwe Electa Amator III is dus alweer de derde versie. Alle goede eigenschappen zijn behouden of verbeterd, aldus Sonus faber.

De kast van de Electa Amator III is gemaakt van massief walnoothout met een dikte van 25 millimeter. De voet van de meegeleverde stand is van marmer met een dikte van 30 millimeter. De voorkant en achterkant van de kast zijn bekleed met leer. De stand is gemaakt van aluminium en gevuld met een dempend materiaal.

De tweeter, type H28 XTR-04 DAD, heeft een diameter van 28 millimeter en is voorzien van een Damped Apex Dome. De middentoner/woofer, type MW18XTR-04, heeft een diameter van 180 millimeter en is gemaakt van houtpulp en andere natuurlijke vezels. De cross-overfrequentie ligt op 2,5 kHz. Het filter heeft onder andere Clarity Cap PP condensatoren aan boord.

Het frequentiebereik loopt van 40 Hz tot 35 kHz. De gevoeligheid bedraagt 88 dB (2,83 Volt/1 meter). De impedantie bedraagt vier Ohm. Sonus faber adviseert een versterker met een vermogen tussen 35 en 200 Watt. De Electa Amator II weegt 14,6 kilogram en is 375 x 235 x 360 millimeter groot. De stand weegt 9,5 kilogram en is 720 x 300 x 350 millimeter groot.

Sonus faber Electa Amator III: prijs en leveringsinformatie

Vanaf november 2018 ligt de Electa Amator III in de winkel. Voor een bedrag van 10.000 euro per paar gaan ze over de toonbank. De stands worden meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE