NIEUWSDALI

Dali presenteert Rubicon 6 Black Edition, tevens limited edition

De Deense luidsprekerfabrikant Dali presenteert een exclusieve versie van zijn vloerstaande model Rubicon 6. De speciale editie van de bestaande Dali Rubicon 6 wordt gelanceerd in een volledig matzwarte look die ongebruikelijk is voor Dali. Zelfs de zo kenmerkende roodbruine conussen zijn nu zwart uitgevoerd.

Dali Rubicon 6 Black Edition

Bijzonder zijn de zwarte conussen van de twee 165 mm mid-woofers in dit model. Sinds de introductie ongeveer twintig jaar geleden van de roodachtig glanzende papiervezelconussen die typisch zijn voor het in Denemarken gevestigde Dali, is de Rubicon 6 BE het eerste luidsprekermodel van de Deense audiospecialist dat dit kenmerk achterwege heeft gelaten. Alles is zwart uitgevoerd. De 29 mm dome en het tweeterlint van de hybride tweeter, die exclusief verantwoordelijk is voor de hoogste frequenties, zijn ook in de Black Edition gemonteerd op een mat zwart frontpaneel van gegoten aluminium.

De Rubicon 6 Black Edition heeft nog andere speciale eigenschappen die het geluid van de slanke vloerstaande luidspreker ten goede komen: de interne bedrading bestaat uit puur zilveren draden, terwijl de cross-over is verfijnd met hoogwaardige condensatoren uit het assortiment van de Duitse high-end componenten specialist Mundorf. Dankzij deze wijzigingen maakt de Rubicon 6 BE volgens de fabrikant indruk met een nog fijnere resolutie in het hoge en middenbereik en een nauwkeurigere basweergave.

De Dali Rubicon 6 Black Edition is een 2,5-weg basreflex vloerstaander met een frequentiebereik 38 Hz tot 34 kHz (-3 dB). De cross-overfrequenties zijn 800 Hz, 2,6 kHz en 14 kHz. De opgegeven is vier Ohm, de gevoeligheid 88,5 dB (2,83 Volt / 1 meter).

De afmetingen zijn 990 x 200 x 380 millimeter (H x B x D) en het gewicht is 20,2 kilogram.

Volgens Dali wordt de Rubicon 6 Black Edition uitgebracht ter gelegenheid van Black Friday. De productie wordt gelimiteerd, zo is te lezen op de website van de fabrikant. Volgens een Duitse website zullen slechts 444 paar van de Rubicon 6 Black Edition worden geproduceerd. Dit is ook af te leiden uit het typeplaatje op de achterzijde.

Dali Rubicon 6 Black Edition: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Rubicon 6 Black Edition is te koop voor 3.998 euro per paar.

 

 

 

 

 

 

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE