NIEUWS

High End Munchen 2021 verplaatst van mei naar september

Sinan Kökbugur | 17 november 2020 | Fotografie Fabrikant

High End Society Service GmbH, de organisatie achter de jaarlijkse High End audiobeurs in München, heeft laten weten dat de editie van de beurs die gepland staat voor 2021, verschoven zal worden. Aanvankelijk zou de beurs halverwege mei 2021 plaatsvinden, maar de beurs wordt verschoven naar de tweede week van september 2021. Allerlei details zullen nog moeten worden ingevuld, maar de organisatie put hoop uit de vorderingen die thans gemaakt worden met het beteugelen van de coronapandemie.

High End München 2021: van 9 tot 12 september 2021

Volgens het persbericht van de High End Society Service GmbH is het verschuiven van de beurs een bewuste keuze. De huidige coronapandemie is immers nog niet beteugeld en besmetting door het bezoeken van evenementen en grote mensenmassa’s is een niet te onderschatten risico. Tegelijkertijd zijn er hoopgevende signalen vanuit de farmaceutische industrie en de wetenschap dat er wellicht binnen afzienbare tijd een vaccin en/of medicijn beschikbaar zal komen om het coronavirus uit te roeien.

Maar dat vaccin en/of medicijn is er nog niet en de weg er naar toe is onzeker. De beursorganisator ziet dat ook in en wil door het verschuiven van de beurs een grotere kans scheppen dat de beurs ook daadwerkelijk doorgang kan vinden. De organisatie stelt veel enthousiaste boekingen voor de beurs te hebben ontvangen. Tegelijkertijd uiten ook veel partijen hun zorgen en bedenkingen over de kans dat de beurs in mei 2021 zou kunnen plaatsvinden. Een verschuiving van vier maanden biedt iets meer zekerheid dat de beursvloer gevuld kan worden met bezoekers en standhouders.

De High End beurs staat nu gepland voor 9 tot 12 september 2021. Overigens zal ook de aangekondigde IPS beurs worden verplaatst. De IPS Show (International Parts and Supply) is een B2B-evenement waarin audiofabrikanten rechtstreeks in contact kunnen komen met onderdelenleveranciers van over de hele wereld.De IPS Show zal plaatsvinden op 9 en 10 september 2021.

Zijn alle reisbeperkingen begin september 2021 opgeheven? Dat kan niemand met zekerheid zeggen. Echter, de kans dat de reisbeperkingen en bezoekersbeperkingen in mei 2021 nog bestaan, is zodanig groot dat de High End Society Service GmbH de beurs in mei 2021 nu alvast annuleert en verschuift naar begin september 2021.


EDITORS' CHOICE